Severin despre scandalul european “Mită de la lobbişti”: E o porcărie. Am cerut factură pentru consultanţă, dar e legal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eurodeputatul Adrian Severin este implicat în scandalul "Mită de la lobbişti"
Eurodeputatul Adrian Severin este implicat în scandalul "Mită de la lobbişti"

Eurodeputatul PSD Adrian Severin, acuzat că a acceptat "plăţi secrete" pentru a modifica legi europene, de la o firmă de lobby fantomă, recunoaşte că a avut un contract de consultanţă cu firma respectivă - a reporterilor de investigaţii de la Sunday Times - dar susţine că ce a făcut e perfect legal.

Cotidianul britanic The Sunday Times a trimis reporteri sub acoperire, pretinşi lobbişti, care au convins trei eurodeputaţi, printer care şi pe Adrian Severin să intrevină în legile UE şi să le schimbe, în schimbul unor sume de mii de euro. Potrivit The Sunday Times, amendamentele au fost făcute, acestea apar acum în legislația europeană exact așa cum au fost scrise de către acești lobby-iști.

VIDEO UPDATE: Adrian Severin, prins cu "mită" de 100.000 de euro la Bruxelles/ Reacția lui Severin pentru The Sunday Times

Eurodeputatul Adrian Severin: conturi de sute de mii de euro/Doar deconturile şi diurnele ajung la 100.000 de euro

Salariul anual la care au convenit europarlamentarii cu această firmă-fantomă de consultanță? 100.000 de euro pe an. Această sumă de bani este suplimentară celei de 190.000 de euro pe care fiecare europarlamentar o primește pe an.

Adrian Severin a trimis reporterilor un e-mail spunând: "Vă anunţ că modificarea dorită de către dumneavoastră a fost făcută. Vă trimit deci o factură de 12.000 de euro pentru "servicii de consultanţă în ceea ce priveşte modificarea codului din Directiva 94/19/CE, Directiva 2009/14/CE", afirmă publicația britanică The Sunday Times.

"Este o porcărie extraordinară. Am semnat un contract de consultanţă cu pretinşii reprezentanţi ai acestei firme, dar aceasta nu prevedea depunerea vreunui amendament. Contractele de consultanţă sunt legale şi relativ uzulale în Parlamentul European şi prin asta nu am încălcat nicio lege. Nu am depus niciun amendament", a declarat duminică, pentru Adevărul Europa, eurodeputatul Adrian Severin.

El susţine că un alt coleg eurodeputat a făcut amendamentele. Citeşte, pe Adevărul Europa, pe cine dă vina Adrian Severin

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite