Severin în scandalul Mită de la lobbişti: Eurodeputatul Bodu a făcut amendamentele/ Bodu: Ce caut eu în acest scandal?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eurodeputatul PSD Adrian Severin, acuzat că ar fi acceptat bani de la o firmă fantomă de lobby care i-a cerut să susţină amendamentela Directiva europeană pentru garantarea depozitelor la bănci, contra unor sume de sute de mii de euro, recunoaşte că a acceptat un contract de consultanţă, dar susţine că amendamentul a fost susţinut de colegul său europarlamentarul PPE Sebastian Bodu.

"Amendamentul a fost depus de Sebastian Bodu dar nu pentru că i-am cerut eu ci pentru că aşa a crezut el de cuviinţă, iar eu le-am spus (n.n lobbilştilor firmei fantomă) doar că acel amendament a fost depus", a declarat Severin, pentru Adevărul Europa. El a mai precizat că a cerut factură pentru activitatea de consultanţă, şi nu pentru depunerea amendamentului.

Citeşte care sunt acuzaţiile care i se aduc eurodeputatului român Adrian Severin

Unul din amendamentele pentru care firma fantomă de lobby a promis bani celor trei europarlamentari se referă la Directiva europeană pentru fondurile de garantare a depozitelor bancare.

Vezi aici ce are în conturile bancare Adrian Severin, potrivit declaraţiei de avere

Ce susţine Sebastian Bodu

„Subsemnatul am ajuns să fiu mentionat în acest scandal fără să am nici cea mai mică vină şi fără să fie necesar a-mi face vreun proces de conştiintă", scrie Bodu pe blogul lui.

"Pozitia mea a fost una normală, la fel ca poziţia oricărui deputat care se preocupă de raportul lui şi care face astfel amendamente pertinente. Nu am fost abordat niciodată de către cineva care să îmi propună bani pentru a depune anumite amendamante şi nici nu aş accepta aşa ceva. De ce reporterii de la Sunday Times i-au abordat pe cei trei deputati (printre care şi Adrian Severin) şi nu pe mine, direct, ca raportor al grupului PPE - şi, deci, persoana cu cea mai mare influenţă în ceea ce priveste promovarea de amendamente - este o întrebare la care va răspunde ancheta Parlamentului European", a mai spus Bodu.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite