UPDATE Adrian Severin trimis la colț în plenul Parlamentului European/ Președintele PE: Sunt acuzații grave

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul Adrian Severin, implicat în scandalul "Mită contra amendamente", a fost trimis astăzi pe ultimul rând în ședința din plenul Parlamentului European (PE) de la Bruxelles.

Jerzy Buzek, președintele Parlamentului European, a deschis ședința cu cel mai arzător subiect al momentului din interiorul PE: scandalul de "mită contra amendamente" în care sunt implicați un eurodeputat austriac, unul sloven și românul Adrian Severin.

Dintre sutele de locuri din hemiciclul Parlamentului European, Severin a ocupat tocmai scaunul de la ieșirea din sală. În timpul mandatului său, în grupul social democraţilor, Severin avea rezervat un loc în primele rânduri. De astăzi a fost mutat la eurodeputaţii fără partid, pe ultimul rând, în colţul sălii de şedinţă.

 

image

Severin a fost exclus în această dimineaţă oficial din grupul europarlamentarilor social-democrați. El a refuzat să facă orice declaraţie înaintea şedinţei de plen. Mai mulţi europarlamentari i-au cerut, din nou, demisia.

La fel a făcut şi fostul său şef de grup politic, Martin Schulz, care înainte de plenul de astăzi de la Bruxelles i-a mai cerut odată lui Severin să-şi predea mandatul. "În opinia mea, Severin trebuie să dea înapoi mandatul său de europarlamentar Partidului Social Democrat din România pe care l-a reprezentat aici. Domnul Severin a adus grave prejudicii de imagine Parlamentului European şi de aceea trebuie să plece", a spus Schulz.

Urmărește pe Adevărul Europa mai multe informații și imagini de la ședința din plenul PE care în care Severin a fost puternic criticat de către alți colegi ai săi europarlamentari.

Jerzy Buzek: Pedepse mai grele şi coduri obligatorii

"Sunt acuzaţii grave legate de eurodeputaţi în scandalul din The Sunday Times," a spus în această după amiază, la Bruxelles, președintele Parlamentului European, Jerzy Buzek.


image

 "Unul din colegii noștri, Zoran Thaler, a renunțat la mandatul său. Un al doilea coleg, domnul Strasser, și-a anunțat intenția de a demisiona în următoarele zile". Un al treilea, domnul Severin, a părăsit grupul politic al Socialiștilor și Democraților, alăturându-se deputaților neafiliați.

 Buzek a mai a anunțat că Biroul PE a discutat în această dimineață situația, urmând să se reunească din nou în această seară. 

"Vorbind în numele Biroului, cred că majoritatea colegilor mei din această sală suntem hotărâți să aplicăm toleranța zero față de acțiunile care au condus la demisiile colegilor. Ca președinte, sunt hotărât să susțin integritatea acestei instituții și a tuturor membrilor.", a spus Buzek

El a adăugat că e nevoie de "pedepse mai grele" în cazul unor acuzaţii grave. "Acţiunile recente arată că e nevoie de un cod de conduită obligatoriu în instituţiile europene", a spus liderul PE.

Europarlamentar britanic: Sunt extrem de dezamăgit de Adrian Severin. E o poveste foarte ruşinoasă

Europarlamentar austriac: Acuzaţiile de luare de mită ne strică imaginea

Europarlamentar olandez: Severin a făcut de ruşine România. Ar trebui să i se taie din salariu

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite