Cât de ecologică e viaţa ta sexuală?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Puţine cupluri se gândesc la ecologia vieţii sexuale
Puţine cupluri se gândesc la ecologia vieţii sexuale

Conduci o maşină hibrid, mănânci alimente organice şi reciclezi. La prima vedere, pari un ecologist veritabil. Dar cât de „verde“ e viaţa ta sexuală?

„V-aţi gândit, de exemplu, în cât timp au crescut acei frumoşi trandafiri roşii pe care i-aţi primit de Ziua Îndrăgostiţilor sau cât combustibil a fost folosit pentru a-i aduce din ţările în care au fost cultivaţi? Sau v-aţi gândit la acele prezervative aruncate în toalete, care ajung până la urmă să polueze oceanele?", se întreabă scriitoarea britanică Stefanie Iris Weiss în noua ei carte numită „Eco-sex".

Eco-Paşte, la pensiunile din Bran

Candidoza afectează viaţa sexuală

Vin cu miere şi bere bio, la Târgul Verde

„Întotdeauna mi-am dorit să scriu o carte despre sex. Sunt o ecologistă convinsă şi sunt vegetariană de 20 de ani. Am văzut că nu a apărut nimic pe piaţă despre acest subiect şi nu mi-a venit să cred", precizează Weiss (38 de ani), pentru Reuters. În carte, autoarea vorbeşte despre reciclarea bateriilor de la jucăriile sexuale, despre folosirea lenjeriei de corp care nu dăunează mediului înconjurător (din bambus, de exemplu) sau despre site-urile în care îţi poţi găsi un partener dornic să protejeze mediul.

Amprenta de carbon

„Eco-sex" vrea să le arate cititorilor cum să-şi reducă amprenta de carbon în viaţa sexuală şi, în acelaşi timp, să se distreze. Weiss vine şi cu soluţii: cumpără prezervative biodegradabile, plantează chiar tu florile pe care vrei să i le oferi partenerei sau ia-le din piaţă, de la producătorii locali.

Scriitoarea spune că a încercat toate sfaturile pe care le-a menţionat mai apoi în carte. Mai mult, a vorbit cu diferiţi bucătari care i-au recomandat delicatese afrodiziace din alimente neprelucrate şi a căutat lenjerii de pat şi saltele din materiale naturale.

De asemenea, scriitoarea sugerează că primul lucru pe care un cuplu îl poate face pentru a proteja planeta este să nu procreeze. Cantitatea de scutece consumate, care ajunge până la urmă la groapa de gunoi, şi amprenta de carbon a unei alte persoane sunt două dintre argumentele ei pentru a nu face un copil.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite