Vin cu miere şi bere bio, la Târgul Verde

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgul Verde este deschis până pe 2 aprilie
Târgul Verde este deschis până pe 2 aprilie

Cea de-a doua ediţie a celui mai mare târg care promovează producţia ecologică în Ardeal a debutat ieri, la Iulius Mall. Cei peste 27 de expozanţi încearcă să le atragă atenţia clujenilor asupra produselor bio prin efectele „tămăduitoare” pe le au.

Dacă anul trecut, la Târgul Verde au participat peste 45 de expozanţi, la cea de-a doua ediţie a evenimentului numărul acestora s-a diminuat la 27. „Faptul că anul trecut a fost o ediţie de debut, dar şi criza financiară şi-au spus cuvântul. În mod normal, avem 30 de expozanţi, doar că unii dintre ei au preferat să-şi prezinte produsele în cadrul magazinelor bio”, a explicat Cecilia Măruţă, purtătorul de cuvânt al târgului.
Clujenii pot cumpăra sute de produse certificate ecologic, de la cosmetice, la produse de curăţat fără chimicale, până la jucării ecologice sau băuturi alcoolice bio.

Vinul-medicament


Dacă anul trecut Magiunul de Topoloveni a fost unul dintre produsele cele mai căutate la târg, anul acesta vedeta târgului este de departe vinul cu miere şi propolis, Nectarul Viilor, al producătorului Apidava din Blaj. Vinul atât alb, cât şi cel roşu, conţine peste 20% miere şi are o concentraţie de  propolis de 5%. Potrivit Alinei Mateş, directorul de marketing al firmei, vinurile sunt recomandate persoanelor anemice, celor cu boli de inimă şi au, de asemenea, un efect energizant. „Se consumă ca medicament, nu e recomandat să fie băut ca alcool, chiar dacă te poţi îmbăta liniştit din el. Doar că unii sunt alergici în cazul unui consum mare de propolis”, a explicat Alina Mateş.
Potrivit acesteia, cele două sortimente de vin realizate după o reţetă proprie sunt unice în România, iar preţul unei butelii este de 15 lei.

Lansări de produse


Printre produsele care vor fi lansate la târg este şi crema de mană de pădure, un alt produs unic pe piaţă, miere obţinută din flori de pe seva frunzelor şi scoarţa copacilor. Potrivit specialiştilor, ea este de 20 de ori mai bogată în magneziu decât mierea obişnuită. Preţul unui borcan de cremă de mană de pădure este de 7 lei. Cei care vor să consume o bere 100% ecologică o pot cumpăra de la Casa Bio, cu preţ începând de la 5,1 lei. „Nu are însă alcool, din câte ştiu eu nu există încă pe piaţă bere ecologică cu alcool”, a explicat Alina Varadi manager al Casei Bio, cea care comercializează sortimentul de bere importat din Austria.
De la fabrica Canah din Salonta se poate găsi ulei din cânepă presat la rece, recomandat persoanelor alergice, care reglează metabolismul şi poate preveni obezitatea şi dezvoltatea diabetului. O sticlă de 0,5 mililitri costă 42 de lei. Târgul Verde va fi deschis până pe 2 aprilie, între orele 10.00 şi 22.00. Vizitatorii vor putea asista zilnic la lansări de produse şi la showuri bio-culinare.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite