200.000 de elevi vor fi vaccinaţi anti-AH1N1 - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internă scrie despre vaccinarea copiilor în şcoli împotriva gripei porcine şi despre controversele legate de vaccinul împotriva virusului AH1N1. Vezi care este viziunea lui Oprescu, de ce a fost declarat zonă infestată complexul cinegetic de la Balc, iar primăriile sunt patronate de un cârd de neamuri.

CLICK AICI PENTRU A VEDEA CUM POŢI SĂ AFLI, ÎN ZECE MINUTE, LA TINE ACASĂ, DACĂ AI GRIPĂ PORCINĂ

200.000 de elevi vor fi vaccinaţi anti-AH1N1. Părinţii care refuză trebuie să meargă la şcoală.


Elevii vor fi vaccinaţi cu Cantgrip pentru imunizare împotriva virusului AH1N1, responsabil de pandemia gripală, fără consimţământul explicit al părinţilor. "Se va face o informare, prin avizier: «Mâine se va face vaccinarea. Părinţii care nu sunt de acord cu vaccinarea sunt rugaţi să-şi exprime dezacordul». Dacă nu va exista acest dezacord, vaccinarea se va face automat", a declarat, pentru Gândul, profesorul Adrian Streinu Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Campania de vaccinare a celor aproximativ 200.000 de copii cu vârste între 6 şi 15 ani (inclusiv) va începe la sfârşitul lunii, când autorităţile spun că se vor finaliza testele necesare.

Viziunea lui Oprescu: lifturi şi staţie de tramvai în Pasajul Victoriei

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, marţi, că municipalitatea vrea să monteze lifturi în partea dinspre bulevardul Nicolae Titulescu a Pasajului Victoriei, pentru ca bucureştenii să poată coborî de pe trotuar direct în pasaj, unde, în plus, va fi amenajată o staţie de tramvai.

"Pe partea pasajului dinspre bulevardul Iancu de Hunedoara vom avea funcţionale două scări care să facă legătura între pasaj şi trotuarele de deasupra", a spus Oprescu, citat de Cotidianul.

Ne vaccinăm împotriva gripei porcine?

Aproape 20.000 de oameni au luat cu asalt, în ultimele zile, centrele de vaccinare împotriva gripei noi din Capitală, dar există şi controverse, formulate atât de oameni simpli, cât şi de specialişti.Cei mai mulţi se tem de efectele adverse. Unii, vorbesc chiar şi despre efecte ale vaccinului care se fac resimţite la mult timp de la administrarea acestuia.

În vara anului trecut, preşedintele comitetului pentru sănătate din parlamentul german şi Consiliul Europei, Wolfgang Wodarg, a făcut o afirmaţie care a pus întreaga lume pe jar: vaccinul pandemic are multe riscuri ascunse, printre care şi apariţia, în timp, a cancerului. O altă suspiciune cu privire la vaccin este aceea că ar putea provoca sindromul Guillain-Barre, o boală neurologică rară care constă în afectarea autoimună a sistemului nervos periferic, potrivit Evenimentul Zilei.

Cinci mistreţi împuşcaţi la vânătoarea lui Ţiriac au trichineloză

Complexul de vânatoare de la Balc a fost declarat zonă infestată cu trichinela. O parte dintre mistreţii împuşcati în wekend, la partida de vânatoare organizată de Ion Ţiriac, au fost diagnosticaţi cu trichineloza, potrivit Gardianul.

"Toţi cei 160 de mistreţi recoltati sâmbătă şi duminică, la ultima ediţie a vânătorii de la Balc, au fost analizaţi din punct de vedere sanitar-veterinar, iar cinci dintre exemplarele doborâte au fost găsite infestate cu trichinela", a declarat directorul adjunct responsabil cu sănătatea animală în cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bihor.

Primării patronate de un cârd de neamuri

Sub pretextul "armoniei", în peste 50% din comunele vâlcene, primăria a devenit locul de muncă pentru familia alesului local. Deşi situaţia durează de ani buni, nu s-a găsit nimeni să conteste "frăţiile" din cadrul instituţiei.

"E bine aşa... e armonie, merg lucrurile şi nu se poate plânge nimeni. Punem toţi umărul şi nu ne facem de ruşine. Nu e interzis acest lucru, dar văd că se deranjează cineva de treaba asta", a declarat, pentru Jurnalul Naţional, primarul din comuna Guşoeni, Nicolae Concioiu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite