Traian Băsescu şi Emil Boc transmit condoleanţe în urma accidentului aviatic de la Tuzla

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a transmis, luni, un mesaj de condoleanţe familiilor celor decedaţi în accidentul aviatic de la Tuzla, din judeţul Constanţa, soldat cu moartea a 11 militari.

"Am primit cu profundă tristeţe vestea catastrofei aviatice de pe aerodromul Tuzla în care 11 militari şi-au pierdut viaţa. În aceste momente de durere, îmi exprim solidaritatea cu familiile militarilor care şi-au pierdut viaţa în această catastrofă şi le transmit sincere condoleanţe. Dumnezeu să-i odihnească!", se arată în comunicatul publicat pe site-ul Preşedinţiei.

Şi premierul Emil Boc a transmis că acesta este "un preţ dureros" plătit pentru misiunile de pregătire a apărării patriei.

"Am aflat cu nespus regret despre tragicul accident aviatic produs pe Aerodromul Tuzla, în care mai mulţi militari şi-au pierdut viaţa, iar alţii au fost răniţi în timp ce executau o misiune de zbor pentru antrenamente de paraşutare. Este un preţ dureros acesta pe care îl plătim pentru misiunile de pregătire a apărării patriei şi mă întristează profund că, astăzi, am pierdut bravi apărători ai României, a căror memorie o omagiez.

De asemenea, transmit sincere condoleanţe familiilor militarilor care şi-au pierdut viaţa şi îmi exprim susţinerea morală faţă de familiile celor răniţi, cărora le urez să se facă bine grabnic şi să revină la datorie", a spus premierul.

FOTO EXCLUSIV / Catastrofă aviatică la Tuzla: 11 oameni au murit, iar alţi 3 sunt grav răniţi

Autorităţile spun că în tragedia aviatică de la Tuzla şi-au pierdut viaţa şapte militari ai Forţelor Navale şi patru militari din Forţele Aeriene. Media de viaţă a celor decedaţi este 26 - 27 de ani.

GALERIE FOTO CU PRELUAREA SUPRAVIEȚUITORILOR DE ELICOPTERUL MAI

Oficiali din MAPN susţin că avionul s-a înălţat până la 150 de metri, iar cei trei supravieţuitori s-au salvat pentru că au sărit din avion. Imediat după ce aparatul de zbor a decolat, aripa dreaptă a început să se încline inexplicabil, după care s-a prăbuşit şi a izbucnit incendiul.

Cei trei răniţi se află acum în drum spre Bucureşti, urmând să fie aduşi la Spitalul Militar.

Citiţi şi:

Prima ipoteză în catastrofa aviatică de la Tuzla: eroare de pilotaj

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite