Site-ul Agenţiei Spaţiale Europene a fost atacat de hackerul român Tinkode

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pagina oficială a Agenţiei Spaţiale Europene (ESA) are probleme de securitate, scoase la iveală chiar de unul dintre cei mai mediatizaţi hacker români, Tinkode. El susţine că a reuşit să pătrundă în serverele ESA, dar agenţia încearcă să diminueze amploarea breşei create în securitatea site-ului.

Citeşte şi:

Iaşi: Hackerul care a spart serverul Pentagonului a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare


Un hacker român a atacat site-ul Forţelor navale regale din Marea Britanie

În urma atacului asupra ESA, hackerul român a obţinut accesul la conturi de editori, de administratori şi la FTP (Protocolul pentru transfer de fişiere). Nimic impresionant până aici, scrie worldit.info, care atrage, însă, atenţia că tinkode a postat pe blogul său datele utilizatorilor conturilor sparte, precum şi parolele de acces (click foto).

image

Purtătorul de cuvânt al ESA a confirmat, pentru eWEEK Europe UK, că atacul informatic a avut loc, dar că nu a fost compromit site-ul principal al agentiei, ci mai degrabă mai multe servere FTP folosite pentru a facilita comunicarea dintre partenerii organizaţiei.

Tinkode a captat atenţia presei încă din noiembrie anul trecut, când a spart site-ul Marinei Regale Britanice, lăsându-şi "amprenta personală" prin imaginea unei femei goale, construită din cifre, litere şi semne de punctuaţie, pusă chiar la finalul mesajului.Totoadată, el a pătruns în serverele NASA, ale armatei Statelor Unite, dar şi în cele ale YouTube, informează Security News Daily.

În concepţia hackerului român, demonstrarea vulnerabilităţilor site-urilor unor instituţii importante din lume este chiar un fapt benefic. Astfel, el avertizează organizaţiile că ar trebui să-şi revizuiască sistemele de securitate.

image

Pe aceeaşi temă:
"La Stampa" şi "Corriere della Sera", sub atacul hackerilor români

Hackerii români au atacat două site-uri ale publicaţiei "The Telegraph"

Un hacker român a fraudat eBay cu trei milioane de dolari

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite