Iaşi: Hackerul care a spart serverul Pentagonului a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eduard Lucian Mândru (25 de ani), hackerul care a pus pe jar Pentagonul după ce a accesat mai multe fişiere cu date secrete, a scăpat de închisoare.

Curtea de Apel Iaşi a respins apelul tânărului şi a menţinut decizia Tribunalului Iaşi. Astfel, Eduard Mândru a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare. Tânărul va trebui să plătească Comandamentului Unităţii de Testare Dezvoltare al Armatei SUA 35.622 de dolari pentru prejudiciul cauzat. Însă atât procuroii cât şi Eduard Mândru pot face recurs.

Citiţi şi:

Cum a spart Pentagonul cu mouse-ul

Potrivit procuroilor,  Eduard Lucian Mândru ar fi reuşit să acceseze sistemul informatic al bazei militare din Yuma (statul Arizona).Pentru a intra într-unul dintre calculatoare ieşeanul s-a consectat în anul 2006 printr-un server din Japonia şi a folosit un program special. „ A identificat o breşă din sistemul de securitate a calculatorului-victimă şi s-a conectat la aceasta. Şi-a creat un cont de utilizator denumit «Test»   cu drept de utilizare asupra calculatorului", se precizează în rechizitoriu. Eduard Mândru a reuşit să obţină două fişiere conţinând date confidenţiale. „A obţinut două fişiere conţinând parole, care folosite împreună permiteau descoperirea tuturor codurilor de acces a calculatoarelor din reţea", se specifică în rechizitoriu. Însă procurorii au susţinut că hackerul nu a sustras niciun fel de date din cele existente pe server.

În faţa procurorilor hackerul a susţinut că scana, cu ajutorul programului SSH-Scan, mai multe clase de ip-uri  încă din 2003. Însă acestea a declarat că datele adunate de pe serverele vulnerabile îi erau trimise pe mail, dar nu le verifica întodeauna.

Eduard Lucian Mândru a fost reţinut în martie 2009 de procurorii DIICOT Iaşi, iar ulterior a fost arestat de judecătorii Tribunalului Iaşi.  Tânărul a ieşit pe cauţiune.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite