iPhone 5 are un nou rival. Nexus 4 de la Google a fost lansat și costă doar 300 de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Google și-a lansat noul smartphone. Nexus 4 a ajuns în magazinul online al gigantului american la prețul de 300 de dolari, cel mai mic preț al unui terminal cu astfel de dotări. Tot prin Google Play Store a fost lansată și Nexus 10, tableta fabricată de Samsung în colaborare cu Google și care are un preț de pornire tot de 300 de dolari, notează „The Verge".

Deocamdată, doar cei din Marea Britanie, Germania, Franța sau Australia pot să-și cumpere cele două produse Google prin magazinul online. Acestea vor fi disponibile și la magazinele fizice și operatori, dar în câteva săptămâni. Și conform ultimelor informații, stocurile inițiale de Nexus 4 și Nexus 10 de 32 GB s-au epuizat deja.

Deși prețurile par destul de mici, față de dotările tehnice și performanțele dispozitivelor, este posibil ca în afara Play Store, acestea să aibă un preț de două ori mai mare, potrivit „PhoneArena". Asta pentru că Google preferă ca cele două produse să fie competitive din punct de vedere tehnic și ca preț, dar în detrimentul profitului. Însă magazinele și operatorii nu-și permit acest lux, astfel că este foarte probabil ca Nexus 4 să vină chiar și la prețuri de 600 de euro.

Nexus 4 este primul smartphone din seria Nexus fabricat de LG. Acesta are un ecran de 4,7 inci, o memorie RAM de 2 GB, o cameră foto de 8 megapixeli și un procesor quad-core de la Qualcomm. Capacitatea de stocare este de 8 sau 16 GB. Ecranul are o rezoluție HD de 1280x720 pixeli, iar bateria este de 2.100 mAh.

Principalii rivali pentru Nexus 4 sunt iPhone 5, Galaxy S3 și Lumia 920 cu Windows Phone 8. Acum, toate acestea sunt pe piață, deși doar iPhone 5 și Galaxy S3 au ajuns și în România

Nexus 10 este o tabletă cu ecran de 10 inci produsă de Samsung care impresionează printr-o rezoluție de 2560x1600 pixeli la o densitate de 300 ppi. Prin comparație, ecranul Retina de pe iPad 3 și 4 are o rezoluție de doar 2048x1536 pixeli. Lista de specificații se continuă cu un procesor dual-core Samsung, o memorie RAM de 2 GB și spațiu de stocare de 16 sau 32 GB.

Ambele dispozitive vin cu Android 4.2 Jelly Bean.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite