Google, cu un pas înaintea Apple. Noul Android realizează panorame la 360 de grade

0
Publicat:
Ultima actualizare:
istoria android nexus 4 foto adevarul

Google a anunțat o nouă versiune de Android pe 29 octombrie, dar acesta nu va fi disponibil până pe 13 noiembrie. Însă „Photo Sphere", una dintre cele mai interesante funcții din Android 4.2, este deja disponibilă pentru Galaxy Nexus. Photo Sphere realizează panorame la 360 de grade asemănătoare imaginilor din Street View disponibile în Google Maps.

O panoramă în Photo Sphere începe cu alinierea telefonului la un anumit punct de referință pentru întreaga imagine. Apoi, fragmentele de imagine pot fi capturate în orice direcție, dar să fie în continuarea celui inițial sau precedent. Astfel, se poate realiza orice tip de panoramă.

Produsul finit poate fi încărcat pe rețeaua Google+ și pe Google Maps, dar pentru cea din urmă este necesară permiterea localizării fotografiei. Acest lucru se activează din setările camerei. Pentru alte dispozitive sau în alte medii, fotografia se vede pur și simplu ca o panoramă clasică, la fel ca cele făcute cu iPhone 5 sau iPhone 4S.

adevarul.ro a testat această funcție din Android 4.2 și rezultatul poate fi vizualizat pe Google+.

Deocamdată, Photo Sphere este disponibilă doar pentru Galaxy Nexus și din 13 noiembrie va veni pe Nexus 4, cel mai nou model din seria Nexus. Acest terminal este produs de LG, are un ecran de 4,7 inci, un procesor quad-core, o memorie RAM de 2 GB și o cameră de 8 megapixeli, iar în magazinul online al Google va avea un preț de doar 300 de dolari.

Alte funcții și opțiuni din Android 4.2 Jelly Bean

Pentru Windows este banală funcția multiplelor conturi de utilizator, dar acum a fost introdusă și în Android. Din ecranul de stand-by, utilizatorul va putea comuta între diferitele conturi de pe dispozitiv, iar fiecare cont este personalizat în funcție de dorințele utilizatorului.

„Gesture Typing" funcționează pe sistemul tastaturii Swype. Când vrea să scrie, utilizatorul nu apasă tastele, ci glisează degetul pe ecranul, compunând astfel cuvântul. Google promite că scrierea textelor va fi mai simplă și mai rapidă.

Google Now este un portal care adună la un loc mai multe tipuri de informații, de la calendar și vreme, până la mailuri, dar folosește și Voice Search pentru căutări vocale. În Google Now, fiecare informație este afișată într-un card, iar cu versiunea 4.2 vor fi adăugate mai multe astfel de carduri. Astfel, vor fi agregate mai multe informații, cum ar fi cele mai apropiate cinematografe sau datele concertelor artiștilor pe care utilizatorul îi apreciază.

„Daydream" va permite utilizatorului să aibă un screensaver personalizat. De exemplu, poate afișa coperte de albume muzicale sau cele mai noi știri. „Daydream" se activează atunci când telefonul nu e folosit sau când este conectat la un dock station.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite