UPC îşi devanseară rivalii RCS&RDS şi Romtelecom prin lansarea celui mai rapid internet prin cablu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Operatorul telecom UPC România lansează, mâine, în 12 oraşe, conexiunea de internet de 120 Mbps, surclasându-i pentru prima dată pe rivalii săi, RCS&RDS şi Romtelecom. De la 1 aprilie, UPC va urca de pe a treia poziţie chiar în fruntea topului furnizorilor de net prin cablu cu cea mai mare viteză.

Subsidiara locală a companiei americane, UPC România, lansează serviciile sale de net prin cablu cu viteze de descărcare a datelor de până la 120 Mbps, posibile după doi ani de investiţii în infrastructură, respectiv în implementarea platformei Eurodocsis 3.0.

Astfel, UPC devansează cel mai mare distribuitor de internet din Romania, RCS&RDS, care oferea servicii cu viteze de până la 100 Mbps.

Citeşte şi:
RDS-RCS preia UPC doar pe la colţuri

Studiu: Două treimi dintre românii de la oraş folosesc internetul

"Clienţii UPC din 12 oraşe vor avea, începând de mâine, acces la abonamentele Fiber Power 60 Mbps şi Fiber Power 120 Mbps. În timp ce primul abonament era deja disponibil pentru clienţii din Cluj-Napoca, Timişoara, Deva, Curtea de Argeş, Focşani şi Ploieşti, care primeau şi abonamentul cu viteze de până la 100 Mbps, Fiber Power 120 Mbps este o premieră atât pentru aceştia, cât şi pentru clienţii din oraşele care completează lista: Bucureşti, Constanţa, Brăila, Galaţi, Roman şi Buzău", au anunţat oficialii companiei, potrivit "ZF".

Lansarea UPC va cuprinde atât pachetul de servicii de Internet Fiber Power cu viteze de download de până la 120 Mbps, cât şi redefinirea portofoliului de abonamente Internet cu o nouă structură, adaptată cerintelor utilizatorilor din România, precum şi două pachete noi de servicii de Internet, televiziune digitală şi telefonie la preturi atractive, informează wall-street.ro.

Extinderea a fost determinată şi de potenţialul de creştere al pieţei de date din România, fenomen care nu a scăpat conducerii UPC.

"42% dintre români au acces la internet, iar 23% dintre aceştia au o conexiune broadband. Cifrele ne arată aşadar că piaţa locală de servicii internet este departe de saturare. Lansările pe care le anunţăm astăzi completează oferta UPC, strategia noastră de business întregindu-se prin adăugarea în portofoliu a serviciului de Internet prin cablu cu cea mai mare viteză, disponibilă la acest moment în România", a declarat Iulia Florea, COO UPC România.

Preţurile pentru netul prin fibră optică variază între 15 lei pe lună fără TVA (pentru net la viteză de până la 10 Mbps) şi 50 de lei pe lună fără TVA (pentru net până la 120 Mbps). Pachetele triple play lansate de UPC au preţuri de 45 de lei , respectiv 70 de lei (fără TVA), pentru care operatorul oferă fără costuri mediabox-ul digital şi aparatul telefonic. Oferta este valabilă până la 31 mai 2011.

Potrivit unui studiu GfK publicat la mijlocul lunii martie, RCS&RDS era lider pe piaţă de conexiuni fixe de internet, cu o cota de 45%. Furnizorul este urmat de Clicknet-Romtelecom, cu o cotă de 24%, şi de UPC, care controleaza 12% din piaţă, informează "Daily Business".

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite