Înregistrarea care dovedeşte că Steve Jobs lucra de 27 de ani la iPad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steve Jobs
Steve Jobs

O înregistrare a unui discurs de-al vizionarului Steve Jobs a fost făcută publică recent şi demonstrează că Apple lucra la tableta iPad încă din 1983.

"Strategia Apple este foarte simplă. Vrem să facem un computer mare să încapă într-o carte pe care s-o poţi lua cu tine şi pe care să înveţi să-l foloseşti în 20 de minute. Acesta este scopul nostru şi asta vrem să realizăm în următorii 10 ani. Şi vrem să-l facem cu o conexiune radio integrată, astfel încât să nu fii nevoit să-l legi cu fire la nimic şi să poţi comunica cu toate marile baze de date şi cu alte computere", declara în 1983 Steve Jobs.

Jobs susţinea atunci că Apple va produce calculatoare din ce în ce mai mici până când acestea vor ajunge "să încapă într-o carte şi să fie vândute pentru mai puţin de 1.000 de dolari".

Înregistrarea de acum aproape 30 de ani a fost făcută în cadrul unei conferinţe ţinute la Center for Design Innovation. În timpul discursului său, Jobs vorbeşte despre foarte multe proiecte care a devenit realitate până la urmă. Spre exemplu, reţelele wireless sau proiectul StreetView de la Google.

Citeşte şi:

Viaţa lui Steve Jobs, la un an de la dispariţia lui, în date şi inovaţii tehnologice

Produsul Apple urât de Steve Jobs, gata să fie lansat pe piață

Şi Internetul făcea parte din viziunea lui Jobs. Întrebat cum vor comunica calculatoarele, fondatorul Apple a vorbit despre o reţea universală care va permite acest lucru. "Nu va dura mult până când un grup de utilizatori îşi va dori să-şi conecteze calculatoarele între ele. În următorii cinci ani, standardele pentru a face asta vor evolua", mai spunea Jobs în 1983.

Primul iPad a apărut în primavara anului 2010, fiind urmat de două modele mult mai performante, lansate în 2011 şi 2012. La sfârşitul lunii martie 2012, în lume existau peste 84 de milioane de iPad-uri vândute.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite