Guvernul german: Nu mai folosiţi Internet Explorer

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Internet Explorer este tot mai vulnerabil la atacurile hackerilor
Internet Explorer este tot mai vulnerabil la atacurile hackerilor

Oficiul Federal German pentru Securitate în Tehnologia Informaţiei (cunoscut sub numele de BSI) recomandă populaţiei ca toţi utilizatorii de Internet Explorer să treacă la un alt browser, potrivit mashable.com.

CITIŢI ŞI: Un gălăţean este judecat în SUA pentru phising

Gigantul american din domeniul informatic Microsoft a anunţat joi că o deficienţă de securitate a programului său de navigare "Internet Explorer" a fost exploatată pentru conducerea atacurilor cibernetice care au determinat Google să ameninţe cu încetarea activităţilor sale în China.

Potrivit raportului Microsoft, toate versiunile de IE au o deficienţă majoră care permit hackerilor să "recunoască şi să obţină controlul complet asupra sistemului compromis". Grupul american a declarat că în afară de Google au fost vizate alte 20 de societăţi. Microsoft a anunţat că are în derulare dezvoltarea unui update la sistemul vulnerabil.

Potrivit BSI, vulnerabilitatea sistemului permite atacatorilor să injecteze un cod rău intenţionat, prin intermediul unei pagini Web care se infiltrează în computer. Afectate sunt versiunile de Internet Explorer 6, 7 şi 8 pe sistemele Windows XP, Vista şi Windows 7. Astfel, oficialii germani se aşteaptă ca hackerii să profite în curând pe internet de aceste vulnerabilităţi.

Chiar dacă Internet Explorer rulează în modul "protejat" nu este suficient să prevină exploatarea acestui defect de securitate de către un hacker, susţine BSI. Guvernul german recomandă astfel utilizarea unui alt browser decât a celui de la Microsoft.

Deşi este cel mai popular browser din lume, IE a pierdut în mod constant în cota de piaţă din cauza faptului că există percepţia că este mai lent şi mai puţin sigur decât browserele rivale, în special Firefox, iar incidentul de săptămâna asta nu vine în ajutorul lui.

Google a ameninţat marţi cu închiderea activităţilor sale în China, invocând un atac "foarte sofisticat şi direcţionat" din partea acestei ţări şi vizând piratarea conturilor de poştă electronică Gmail ale militanţilor chinezi pentru drepturile omului.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite