Google oferă Android 4.2 pentru Galaxy Nexus și tableta Nexus 7, dar nu și pentru Nexus S

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Google a lansat ieri noua versiune de Android, dar se pare că nu toate dispozitivele Nexus o vor primi. După ce în 2011, Nexus One a fost trecut pe lista neagră, acum a venit rândul lui Nexus S, smartphone-ul lansat în urmă cu doi ani. Totuși, Android 4.2 Jelly Bean este disponibil pentru Galaxy Nexus și tableta Nexus 7.

Nexus S, împreună cu tableta Motorola Xoom, va rămâne cu Android 4.1 Jelly Bean, penultima actualizare a sistemului de operare. Se pare că hardware-ul este prea învechit pentru a mai suporta funcționalitățile noii versiuni, notează „GSMArena“. Terminalul a fost lansat inițial cu Android 2.3 Gingerbread la finalul lui 2010. Cât despre tableta Xoom, aceasta a fost lansată în mai 2011 și este prima produsă de Motorola.

Google însă a făcut public codul sursă al noului sistem de operare, astfel că este de așteptat că vor apărea versiuni de Android 4.2 și pentru Nexus S. Însă acestea vor fi neoficiale și lansate de dezvoltatorii entuziaști. Forumul XDA este cea mai cunoscută resursă online pentru astfel de pachete.

Nexus 4, lansat pe 13 noiembrie la un preț de 300 de dolari, și tableta Nexus 10 sunt primele produse cu Android 4.2. Însă a început actualizarea și dispozitivelor Galaxy Nexus, lansat în 2011, și Nexus 7, tableta de 200 de dolari fabricată de Asus. Principalii concurenți ai noului sistem de operare sunt iOS 6 de la Apple și Windows Phone 8 de la Microsoft. Iar din ianuarie 2013 va fi și Blackberry OS 10.

Android 4.2 Jelly Bean vine cu îmbunătățiri în ceea ce privește notificările și setările, dar și cu aplicația Photo Sphere pentru panorame la 360 de grade.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite