Topul celor mai potrivite ţări pentru a-ţi creşte copilul! România s-a situat la mică distanţă de SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ţara noastră s-a clasat pe locul 36 în topul celor mai potrivite state de creştere a copilului
Ţara noastră s-a clasat pe locul 36 în topul celor mai potrivite state de creştere a copilului

Care este cel mai bun loc pentru a-ţi întemeia o familie? La această întrebare a răspuns organizaţia „Save the Children", care a analizat 164 de ţări ale lumii pentru a afla care este cea mai potrivită pentru a-ţi creşte copilul.

Potrivit raportului „The 2011 Mothers' Index", statele care oferă cele mai multe oportuniţăţi de dezvoltare pentru mamă şi copil sunt cele situate în nordul Europei.

Citeşte şi:
Alimentaţia mamei „dă" sexul copilului


Norvegia este fruntaşa clasamentului, fiind urmată de Australia, Islanda, Suedia şi Danemarca. Evaluarea analiştilor de la „Save the Children" arată că una din 7.600 de femei moare la naştere copilului în Norvegia. În Australia, rata decesului în timpul travaliului este de 1 la 7.400.

Următoarele cinci ţări din Top 10 sunt Noua Zeelandă, Finlanda, Belgia, Olanda şi Franţa.

Deşi nu s-au încadrat în primele zece, Germania, Spania şi Marea Britanie (locul 13) au prezentat rate mici de deces la naştere în rândul mamelor, câştigând locurile 11, 12 şi 13.

Poziţionate la mare distanţă, Italia şi Canada s-au apropiat în ceea ce priveşte oportunităţile de creştere ale copilului. În timp ce Canada s-a situat pe locul 20, peninsula italiană s-a clasat pe 21.

România, cu cinci paşi în urma Statelor Unite

În schimb, Statele Unite ale Americii au rămas în urmă, ajungând abia pe locul 31. Raportul arată că o femeie din 2.100 moare în momentul venirii pe lume al copilului.

Comparativ, în România, o femeie din 2.700 moare în timpul travaliului, ţara noastră clasându-se pe locul 36 în topul celor mai potrivite state de creştere a copilului.

Vecinii noştri de la sud ne-au devansat cu o poziţie. Bulgaria ocupă locul 35, dar şansele unei femei de a muri la naştere sunt de 1 la 5.800.

Afganistan: O femeie afgană din 11 moare la naştere

Codaşele topului întocmit de „Save the Children" sunt Yemen (locul 161), Guinea (locul 162), Niger (163) şi Afganistan (164). Cifrele înaintate de „The 2011 Mothers ' Index" arată că o femeie afgană din 11 moare la naşterea copilului.

Însă rata decesului în timpul travaliului nu este singurul indicator luat în calcul de analiştii internaţionali de la „Save the Children". Cercetarea a mai ţinut cont de alţi opt factori pentru femei, precum numărul de femei care folosesc metode contraceptive moderne, speranţa de viaţă, numărul de ani de şcolarizare, valoarea ajutorului de maternitate, raportul dintre salariile bărbaţilor şi femeilor, numărul de femei din guvernământ, mortalitatea infantilă şi nivelul de şcolarizarea.

Harta mortalităţii infantile pe Glob

Harta mortalităţii infantile pe Glob
Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite