Alimentaţia mamei „dă“ sexul copilului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeile care doresc să aibă fetiţe ar trebui să mănânce cât mai multe legume
Femeile care doresc să aibă fetiţe ar trebui să mănânce cât mai multe legume

Oamenii de ştiinţă britanici de la Colegiul Universitar din Londra au demonstrat ceea ce se bănuia de multă vreme şi anume că alimentaţia din perioada conceperii influenţează sexul viitorului copil.

Studiul prin care s-a demonstrat această ipoteză a fost realizat pe cobai cărora li s-a inhibat procesul de transportare a glucozei din sânge cu ajutorul unui steroid numit dexametason (DEXA). În cele trei zile de împerechere, celor 20 de femele cobai li s-a administrat apă în care fusese pus steroidul respectiv. În acelaşi timp, un alt grup format din cobai de control a primit apă simplă. Mai târziu, cercetătorii au observat că numai 41% din cobaii născuţi de femele care primiseră DEXA erau masculi, în comparaţie cu 53% din cobaii proveniţi din grupul de control. “Încă nu am reuşit să desluşim modul în care nivelul glucozei din sânge influenţează sexul copilului. Un lucru însă este cert: dacă în sânge există mai puţină glucoză în perioada conceperii, şansele ca viitorul copil să fie băiat cresc”, explică Ruth Mace, coordonatorul studiului.

Proteine pentru băieţi, dulciuri pentru fete

Cercetătorii le sfătuiesc pe femeile care îşi doresc să aibă băieţi să se abţină de la dulciuri în perioada conceperii şi să-şi bazeze dieta pe proteine şi îndeosebi pe carne de vită (de cel mult două ori pe săptămână). În schimb, din dieta femeilor care doresc să aibă o fetiţă nu ar trebui să lipsească dulciurile, legumele, peştele şi alimentele sărate.

Citeşte şi:
Doar 70% din gravide merg regulat la medic

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite