Titularizare: catedre neocupate după repartizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidaţii care au luat note sub 7 la examenul de titularizare sunt repartizaţi pentru locurile rămase libere, ca suplinitori. Cu toate acestea, peste 20.000 de locuri ar putea rămâne neocupate, la nivel naţional.

Aproximativ 14.000 de persoane au obţinut note între 5 şi 7 la examenul de titularizare de la începutul lunii. Ele candidează pentru cele 51.228 de posturi rămase vacante după prima rundă de repartizări, pe locurile titularizabile. Acestora li se adaugă alţi 10.000 de candidaţi, care au luat note peste 7 la prima etapă a repartizării, dar au rămas pe afară.

În principiu, peste 20.000 de posturi din ţară ar putea rămâne fără profesori. Singura şansă de ocupare a lor va fi în august, când se va organiza o nou examen de titularizare. Dezavantajul este că toţi cei admişi în august vor fi nevoiţi să dea din nou examen anul viitor, pe când cei intraţi în vară sunt asiguraţi timp de trei ani.

„În Bucureşti nu sunt probleme, nicio şcoală nu va rămâne cu vreo catedră neocupată. Pe 1 septembrie toate posturile vor fi ocupate“, dă asigurări purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu.

UPDATE 1: Orele de matematică de la şcolile din Capitală s-au dat în câteva ore. Mulţi dintre candidaţii cu note sub 7 la examenul de titularizare au preferat să ia câteva ore la şcolile generale pentru a-şi continua şi studiile la masterat. Eduard Ciucă, a mai lucrat în învăţământ un an tot ca suplinitor. Acum a ales să predea 4 ore la o singură şcoală din sectorul 5. "Nu mă interesează banii pe care îi primesc. Îmi place foarte mult matematica şi vreau să predau. În acelaşi timp sunt şi la masterat, aşa că mai puţine ore la şcoală  înseamnă mai mult timp de învăţat", a spus Educard.

Repartizarea posturilor de suplinitor are loc până la 30 iulie.

Profesorii timişoreni rătăciţi în confuzia din sistemul educaţional

Dascăl de nota 10, dar fără post de titular

Citeşte şi:

Profesori loaze la engleză și franceză

Rezultate titularizare: peste 60% dintre posturile vacante au fost ocupate

Iaşi: Decara de la titularizare nu a primit nici post de suplinitor

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite