VIDEO Inundaţiile creează probleme în ţară: un tren a fost blocat la Oneşti şi a fost nevoie de intervenţia ISU în şapte judeţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ploile din ultimele 24 de ore au creat deja problem. Un tren în care se află aproximativ 150 de pasageri a rămas blocat, joi după-amiază, în Gara Oneşti, după ce apa a inundat calea ferată.

UPDATE 20.00 Infotrafic: Circulaţia pe trei dintre drumurile naţionale blocate a fost reluată

Circulaţia pe trei dintre drumurile naţionale blocate din cauza inundaţiilor ?i a alunecărilor de teren a fost reluată în judeţele Caraş-Severin şi Bacău, în timp ce pe alte trei rămâne închisă, anunţă Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Potrivit sursei citate, au fost deblocate: DN 57(între kilometri 116 şi 117) şi DN 57A, ambele din Caraş-Severin, şi DN 12 Oneşti - Adjud din judeţul Bacău, care era închis în localitatea Ştefan cel Mare.

În judeţul Argeş, DN 7C (Transfăgărăşan) este închis de săptămâna trecută, la kilometrul 64+380 metri, în dreptul lacului de acumulare Vidraru. Măsura a fost luată în urma precipitaţiilor din ultima vreme, care au produs o surpare a drumului. Potrivit sursei citate, către Piscu Negru se poate circula pe drumul pietruit ce trece prin zona Cumpăna.

În Dâmboviţa, traficul rutier pe DN 61 Ghimpaţi - Găeşti este întrerupt în continuare la kilometrul 74, pe podul provizoriu din localitatea Ioneşti, ca urmare a creşterii debitului râului Argeş, circulaţia desfăşurându-se pe rute ocolitoare.

În judeţul Caraş-Severin, din cauza unei alunecări de teren, este închisă varianta de ocolire Domaşnea, iar traficul rutier se desfăşoară pe DN6, prin localitate.

UPDATE 19.30 Trenul Regio Oneşti - Buzău, în care se aflau 150 de călători, rămas blocat, joi după-amiază, în Staţia CFR Oneşti după ce apa a inundat linia ferată, a fost pus în mişcare după aproximativ o oră, odată cu retragerea apei de pe calea ferată, transmite Mediafax.

UPDATE 18.32 Un bărbat din Bacău a făcut infarct în mijlocul viiturii, după ce maşina în care se afla a fost luată de apă

Un localnic din satul băcăuan Buneşti şi-a pierdut viaţa la volanul maşinii personale înspăimântat de forţa naturii. Tragicul eveniment a avut loc astăzi, 24 mai, în jurul orei 17.00, pe drumul dintre localităţile băcăuane Mănăstirea Caşinului şi Oneşti. Vezi aici detalii!

UPDATE 18.30 La Buzău, o ploaie torenţială a inundat mai multe străzi

ai multe străzi din municipiul Buzău au fost inundate în această după-amiază, în urma unei ploi torenţiale care a durat aproape o jumătate de oră. În unele zone s-au creat ambuteiaje, după ce autoturismele au cedat din cauza apei intrate la motor. Vezi aici detalii şi video!

UPDATE 18.20 Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă că începând cu ora 16.00 s-a ănchis circulaţia pe:

- DN 11A între localităţile Oneşti şi Rădeana (între km 2+000 şi 6+000), judeţul Bacău

- DN 57 comuna Radimna km 116+000, judeţul Caraş-Severin

- DN 57A sat Şuşca între km 4+000 şi km 5+000, în judeţul Caraş-Severin

Măsura a fost luată din cauza ploilor torenţiale ce au dus la formarea de viituri şi au acoperit carosabilul cu apă, pământ, copaci şi pietre.

UPDATE 18.00 Codul portocaliu a făcut ravagii în jurul Bucureştiului. Oraşul Pantelimon este aproape sub apă!

Oraşul Pantelimon de la periferia Bucureştiului a căzut victimă ploilor torenţiale din ultimele ore, zeci de case şi străzi fiind inundate. Vezi aici detalii!

..................

Un tren a fost blocat la Oneşti

Pompierii au intervenit la faţa locului. "Trenul a fost oprit în Staţia CFR Oneşti după ce s-a constat că linia a fost inundată pe un sector din apropiere de municipiul Oneşti. Se aşteptată retragerea apei şi după ce vor fi făcute verificările la linie de către cei de la CFR trenul va fi pus în mişcare", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, Andrei Grecu. Trenul Regio rămas blocat în Gara Oneşti are ca destinaţie Buzău.

De asemenea, cel puţin 20 de gospodării din municipiul Oneşti au fost inundate, iar mai multe drumuri au fost blocate, joi după-amiază, în urma ploilor torenţiale. Un echipaj de pompieri al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău a intervenit la ieşirea din Oneşti pentru a salva cu barca pneumatică un bărbat care rămăsese izolat într-un copac înconjurat de ape, pe un câmp. Bărbatul s-a urcat în copac când a observat că există riscul să fie luat de torente.

"La 112 am fost sesizaţi că existau şi patru autoturisme blocate de ape între Oneşti şi localitatea Caşin. De asemenea, intervenim pentru rezolvarea unei alte situaţii de urgenţă apărută şi în localitatea Filipeşti, unde alte două maşini au rămas izolate din cauza blocării drumului din zonă", a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

Intervenţii ale ISU în şapte judeţe

Structurile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) au intervenit, ca urmare a ploilor din ultimele 24 de ore, în şapte judeţe, printre care Bacău, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Suceava şi Vrancea, însă nu au fost probleme deosebite, a declarat, joi, ministrul Victor Paul Dobre.

În cursul nopţii de miercuri spre joi, două case şi patru sute de hectare de teren agricol au fost afectate de inundaţii, a mai precizat ministrul delegat pentru Administraţie, după videoconferinţa cu comitetele pentru situaţii de urgenţă din judeţele afectate de ploi.

Dobre a mai spus că a cerut prefecţilor să fie analizate zonele de risc, în timp ce directorul ştiințific al Institutului National de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), Mary-Jeanne Adler, a avertizat că există pericolul producerii unor inundaţii sau alunecări de teren în satele din zonele montane.

"Pe râurile mari, există infrastructură de apărare, există diguri. Rămân în pericol satele montane, unde torenţii care nu sunt amenajaţi vin din zonele despădurite şi se pot produce inclusiv alunecări de teren", a spus Adler.

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat, tot după videoconferinţă, că a dispus la nivelul Administraţiei Naţionale Apele Române să fie continuate procedurile de alertă şi să fie supravegheate construcţiile hidrotehnice, contra inundaţiilor. Plumb a mai spus că la nivelul fiecărei primării trebuie să existe aparatura de telecomunicaţii în funcţiune şi că nu vrea ca locuitorii să fie luaţi prin surprindere.

Potrivit ministrului Mediului, evacuarea unor persoane se va impune doar dacă va intra în vigoare codul roşu.

Cod portocaliu de ploi şi vijelii

Meteorologii au anunţat cod portocaliu de ploi şi vijelii în 11 judeţe din ţară şi în Bucureşti. Avertizarea este valabilă până mâine la ora 6.00. Vezi aici judeţele vizate!

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite