Crucea Roşie Română sprijină victimele afectate de inundaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Crucea Roşie Română a intervenit de urgenţă cu ajutoare umanitare de primă necesitate, din depozitele proprii sau primite donaţii de la companii private, În judeţele Arad, Alba, Cluj, Brăila, Botoşani, Tulcea şi Suceava inundate în ultimele zile.

În judeţul Alba, filiala de Cruce Roşie a intervenit în şase localităţi afectate de inundaţii: Lopadea Nouă, Hopârta, Ocna Mureş, Uioara, Cisteiu şi Micoşlaca. Începând din 22 iunie, au fost oferite ajutoare pentru aproximativ 300 de persoane: 10 000 litri de apa, 1 000 de pâini, 20 000 de ouă, 2 000 de pui congelaţi, lenjerii, saci de dormit şi pături.

Preşedintele Crucii Roşii Române ajunge joi la Dorohoi

Dunărea a inundat orașul Hârșova

În judeţul Arad, filiala de Cruce Roşie a oferit sprijin pentru 70 de familii din localitatea Nadab, care au fost cazate în căminul cultural. Ajutorul a constat într-o primă fază în saltele, lenjerii, pături, încălţăminte, jucării pentru copii şi îmbracăminte.

În judeţul Cluj, filiala de Cruce Roşie a intervenit in comuna Chinteni satul Lung, satul Feurdeni, şi în comuna Calatele satul Calata unde au fost afectate 500 de familii. În aceste localităţi au fost distribuite 600 pâini, 1500 l apa, 50 kg conserve şi 150 kg alimente neperisabile (zahar, ulei, faina, orez si paste făinoase). O mare parte a acestor alimente provin din fondul de rezervă costituit în depozitele Băncii de Alimente ale Crucii Roşii Române, informează Amosnews.

În judeţul Tulcea, filiala de Cruce Roşie a oferit sprijin familiilor din Pătlageanca, comuna Ceatalchioi, unde, datorită ploilor abundente, zeci de gospodării au rămas izolate. Voluntarii Crucii Roşii au distribuit 180 l de apa plata, 100 de pâini şi 100 conserve, urmand ca în cursul acestei săptămâni să suplimenteze ajutoarele în zonă.

În judeţul Brăila, filiala de Crucea Roşie Română a oferit sprijin celor 102 persoane dislocate din zona portului şi cazate în tabăra Lacul Sărat. Ajutorul a constat în alimente neperisabile, pâine, detergenti, cadiţe şi lapte praf pentru 5 copii sugari. In perioada urmatoare se vor distribui pături de lână din depozitul zonal al Crucii Roşii.

În judeţul Botoşani, voluntarii filialei de Cruce Roşie au asistat până în prezent 50 de persoane din Dorohoi cu 250 l de apă, 50 de pâini, 100 de conserve şi 200 de săpunuri. Ajutoarele vor fi suplimentate în cursul zilei, în funţie de nevoile urgente ale persoanelor afectate.

În judeţul Suceava, filiala de Cruce Roşie va interveni în cursul zilei de astăzi şi mâine cu pături de lână, conserve şi apă pentru sprijinul celor peste 300 de familii afectate.

În perioada următoare Crucea Rosie Romana, va continua sa ofere persoanelor afectate de inundaţii ajutoare de primă necesitate din depozitele de interventie în caz de dezastre şi din depozitele Băncii de Alimente în funcţie de solicitările venite din partea autorităţilor locale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite