BAC-ul profesional, amânat din nou, din lipsa avizelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul de ordonanță de urgență ce prevede, printre altele, introducerea bacalaureatului profesional ca opțiune din acest an școlar, nu a mai fost dezbătut miercuri în ședința Guvernului, din lipsa avizelor necesare, deși ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, anunțase că îl va prezenta membrilor Executivului.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, nu a mai prezentat proiectul Ordonanţei de Urgenţă (OUG) privind bacalaureatul profesional în ședința de Guvern de miercuri, în ciuda anunțului de luni seară al oficialului, documentul fiind încă în procedura de avizare.

”Proiectul nu a fost pe ordinea de zi la ședința Guvernului de astăzi (miercuri - n.r.). Știu de săptămâna trecută că prezentarea OUG a fost amânată și că era la Ministerul Justiției, cu siguranță pentru un aviz, unde este acum n-aș putea să vă spun”, a declarat Andrei Zaharescu, purtătorul de cuvânt al Executivului.

”Dacă Ecaterina Andronescu nu a venit cu el, înseamnă că o fi pe undeva la un minister avizator, nu știu să vă spun unde e, nu am această informație”, a explicat acesta.

De altfel, marţi seara, proiectul de ordonanţă de urgenţă nu avea avizul Ministerului Justiţiei, potrivit unui răspuns oficial primit de "Adevărul" . 

Proiectul de Ordonanţă de urgenţă privind BAC-ul profesional trebuia să fie trimis pentru avizare ministerelor Justiţiei, Finanţelor şi Muncii, așa cum prevede procedura de aprobare.

BAC-ul profesional, amânat de mai multe ori

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu a hotărât, la sfârşitul lunii octombrie, la cererea premierului Victor Ponta, redactarea unei Ordonanţe de urgenţă a Guvernului privind susţinerea Bacalaureatului profesional anul viitor.

Ministrul Educaţiei a precizat că dacă ar fi să aştepte o legiferare parlamentară, este foarte posibil ca actul normativ să nu intre în vigoare până în 2013, din cauza procedurilor anevoioase, dar şi pentru că majoritatea parlamentarilor se pregăteau pentru campania electorală.

Senatul a adoptat, în 17 septembrie, în calitate de for legislativ decizional, proiectul de lege privind introducerea bacalaureatului profesional, cu 73 de voturi "pentru", 15 "împotrivă" şi o abţinere.

Dezbaterea proiectului de lege a fost amânată la nivelul comisiilor Camerei Deputaţilor, după ce preşedintele Traian Băsescu a cerut reexaminarea legii bacalaureatului profesional, în 10 octombrie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite