UPDATE Veştile proaste din luna aprilie: greve, disponibilizări şi scumpiri / Fără reţete compensate, de astăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sindicaliştii din Buzău ameninţă cu greva foamei dacă nu-şi primesc  salariile
Sindicaliştii din Buzău ameninţă cu greva foamei dacă nu-şi primesc salariile

Luna aprilie se anunţă a fi una a protestelor. De la şoferii de autobuz şi până la profesori, angajaţii de la stat îşi vor striga în această lună nemulţumirile în stradă

UPDATE 12 45: Medicii de familie nu mai eliberează reţete compensate sau gratuite Află din ce cauză nu vor fi eliberate reţetele

Mişcările de protest nu sunt singurele surprize neplăcute care se întrevăd în aprilie. Urmează noi disponibilizări în sistemul feroviar, creşterea preţului la medicamente şi introducerea coplăţii în sistemul sanitar.

Medicamente mai scumpe şi plata consultaţiilor

De astăzi, pe lângă reţetă, medicii vor elibera şi chitanţe fiscale. Tot de astăzi nu ne mai vedem nici medicul de familie fără programare.

Preţul medicamentelor creşte de la 1 aprilie cu cel mult 6%, fiind actualizat în funcţie de cursul valutar utilizat în bugetul pe acest an pentru toate produsele existente în catalogul naţional, care a fost stabilit la 4,25 de lei pentru un euro, în loc de patru lei în 2009.

Citeşte şi:

Ni se interzice dreptul la medicamente gratuite


1.000 de şomeri la CFR

Ceferiştii vor avea o lună grea. În aprilie vor fi operate noi concedieri în sistemul feroviar. Aproximativ 1.000 de angajaţi de la CFR Călători şi CFR Marfă vor  rămâne fără un loc de muncă.

Nemulţumiţi că nu şi-au primit banii la timp sau că vor încasa cu ţârâita banii aferenţi sporurilor câştigate în instanţă, dascălii vor intra în grevă generală pe 22 aprilie. Anul şcolar şi testele naţionale sunt puse şi ele în pericol. Note oricum nu se mai trec în cataloage de pe 22 martie.

 Datornicii la stat ar putea avea conturile blocate

Tot din această lună, cei care nu şi-au plătit la timp amenzile, impozitele sau orice alte dări către stat s-ar putea trezi cu conturile de salarii blocate. Autorităţile speră că astfel îi vor obliga pe oameni să-şi achite la timp datoriile către stat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite