Studiu: România, printre destinaţiile evitate de turiştii britanici vara acesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România se află printre primele cinci destinaţii evitate de turiştii britanici în această vară, arată un studiu publicat de cotidianul britanic The Guardian. 

Potrivit studiului realizat de o asociaţia britanică CSMA Club, o treime dintre britanici îşi vor petrece în ţară concediul din acest an. Astfel că un britanic din patru petrece în 2010 mai multe zile de concediu acasă faţă de anul precedent,  scrie The Guardian.

Circa 25 % dintre cei chestionaţi au precizat că au luat această decizie, de a-şi petrece concediul în ţară, din motive financiare.

Alte motive care i-au făcut pe britanici să nu plece în concediu în străinătate sunt: instabilitatea financiară din Europa (pentru 11 %), temerile provocate de grevele angajaţilor în transportul aerian (7 %) şi riscul repetării problemelor create de norul de cenuşă.

Un concediu în Marea Britanie costă îm medie aproximativ 980 de lire sterline (1.180 de euro), zonele preferate fiind Scoţia, Districtul Lacurilor, Devon şi Snowdonia, potrivit sursei citate.

Grecia este destinaţia din afara ţării cea mai evitată de turiştii britanici, 13 % preferând să nu meargă în această ţară din cauza instabilităţii financiare. Islanda (9 %), Turcia, Rusia (ambele 7 %) şi România (5 %) completează topul ţărilor pe care turiştii britanici le evită cel mai mult în această vară.

Sondajul a fost realizat în perioada 2-6 iulie, pe un eşantion de 3.006 britanici.

Citiţi şi:

Turişti germani jefuiţi româneşte

Alţi turişti înţepaţi de dragonul de mare pe litoral

Braşovul, preferat de turişti

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite