80.000 de oameni în stradă în ziua dezbaterii moţiunii de cenzură. Primăria nu a aprobat marşul spre Piaţa Constituţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele cinci confederaţii sindicale au anunţat că, pe 27 octombrie, data la care se va dezbate în Paralemnt moţiunea de cenzură, 80.000 de oameni vor ieşi în stradă.

UPDATE Primăria Capitalei nu a aprobat traseul mitingului de miercuri, 27 octombrie, e traseul Bulevardul Magheru - Piaţa Unirii - Piaţa Constituţiei.  Liderii BNS spun însă că chiar şi fără acordul Primăriei, marşul va avea loc.

Mai citeşte şi:

Opoziţia şi sindicatele şi-au potrivit ceasurile pentru demiterea Guvernului

Sindicaliştii au făcut apel la toţi cei nemulţumiţi de deciziile Guvernului să se alăture acţiunii de protest.

"În 27 octombrie, cele cinci confederaţii sindicale scot în stradă peste 80.000 de sindicalişti. În acest sens, fac un apel la nemulţumiţii României, şomeri, studenţi, pensionari, pentru ca aleşii neamului să fie treziţi la realitate şi să îşi vadă nemulţumiţii în stradă", a spus prim-vicepreşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Ion Pisc.

Programul mitingului de pe 27 octombrie:

-10.00 miting în Piaţa Victoriei
-11.00 sindicaliştii vor pleca în marş pe traseul Bulevardul Magheru - Piaţa Unirii - Piaţa Constituţiei, unde vor rămâne până aproximativ la ora 17.30, aşteptând rezultatul votului la moţiunea de cenzură.

În timpul dezbaterii moţiunii de cenzură, la fiecare poartă a Palatului Parlamentului vor fi delegaţii ale sindicaliştilor. Acesta a precizat că delegaţiile nu vor fi numeroase pentru a nu bloca intrarea în clădire.

Pisc a făcut un apel la bucureşteni să evite în ziua protestului deplasarea în zonele în care vor avea loc mitingul şi marşul sindicaliştilor.

Dezbaterea moţiunii de cenzură va avea loc pe 27 octombrie, îmcepând cu ora 11.00. Votul va fi secret cu bile. Pentru adoptarea moţiunii de cenzură sunt necesare 236 de voturi favorabile.

SCANDAL Cine profită de finanţiştii care au închis ghişeele şi au protestat

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite