Românii puternici şi-au încordat muşchii în Covasna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de concurenţi din Covasna şi Harghita au luptat ieri la Ozun pentru titlul de „Cea mai puternică localitate“ din România. Femei şi bărbaţi au cărat cot la cot saci cu nisip, au trecut buşteni printre obstacole sau au tras sania pe iarbă. Toate probele s-au desfăşurat  contracronometru.

Vezi aici FOTOGALERIE de la eveniment

La concursul „Cea mai puternică localitate din România", organizat de primăria din Ozun, Covasna, şi ajuns o tradiţie în zonă, au participat deopotrivă, femei şi bărbaţi. Cele patru echipele înscrise în concurs au fost alcătuite din câte 16 persoane, adică zece bărbaţi şi şase femei. Concurenţii au trecut prin adevărate probe de foc pentru a-şi demonstra forţa si iscusinţa.

Mai citiţi şi:

Antrenamentul rusesc pentru muşchi, specialitatea unui orădean

Cu sania, la iarbă verde

Competiţia nu i-a împiedicat pe participanţi să se distreze de minune în timpul concursului. Cele mai grele, dar şi cele mai spectaculoase probe au fost cele care au îmbinat efortul fizic cu îndemânarea concurenţilor. Femeile s-au mai poticnit la căratul buştenilor, însă au excelat la mersul pe bicicletă printre obstacole sau la trasul saniei pe iarbă.

„Probele au fost foarte dificile, dar cred că, încă o dată, femeile au demonstrat că au abilităţi de manevrare. Ne-am descurcat foarte bine la probele de îndemânare şi suntem mândre de asta. Nici nu mai simt oboseala, pentru că distracţia a eclipsat-o", a declarat Daniela Taraş, una dintre concurente.

Cinci pe două schiuri

O altă probă care a stârnit hohote de râs în rândul spectatorilor a fost cea de „îndemânare de grup". Câte cinci coechipieri s-au urcat pe schiuri şi au fost nevoiţi să se sincronizeze, ca să reuşească să se deplaseze mai bine de 10 metri. Chiar dacă a durat mai mult, concurenţii au reuşit să ducă proba la bun sfârşit.

„La acest concurs nu se poate înscrie oricine. Trebuie să fii hotărât să duci probele până la capăt. Sper să ieşim pe o poziţie fruntaşă, pentru că am avut timpi destul de buni la proba cu buştenii", a spus Majlat Yanos.

Bărbaţii au dat măsura puterii lor la probele cu greutăţi de sute de kilograme. Concurenţii au împins o căruţă plină cu nisip, pe o distanţă de 30 de metri, şi au cărat în spate cauciucuri de tractor, încărcate cu bucăţi de beton. Chiar dacă probele au fost deosebit de solicitante, niciun concurent nu a renunţat la competiţie, înainte să treacă linia de sosire.

Participanţii au pus la cale şi depăşirea unui record de grup aşa că la sfârşitul zile s-au apucat de gătit. Ei au făcut un cozonac secuiesc de 14 metri lungime pe care l-au împărţit cu spectatorii.

După o zi plină de peripeţii, organizatorii au anunţat câştigătorii. Astfel, Ozun este cea mai puternică localitate cu mai puţin de 2.000 de locuitori, iar Sântion Lunca şi-a adjudecat titlul la aşezarea cu peste 2.000 de suflete. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite