Ouăle de la găini stresate primesc aprobare de la duşmanul lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Mencinicopschi recunoaşte că nu sunt studii care să-i susţină teoriile despre găinile stresate
Gheorghe Mencinicopschi recunoaşte că nu sunt studii care să-i susţină teoriile despre găinile stresate

Gheorghe Mencinicopschi spune mai nou că ouăle provenite de la găinile crescute în baterii sunt bune pentru consum, după ce săptămâni în şir a susţinut contrariul


Consiliului Ştiinţific al Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, din care face parte inclusiv profesorul universitar dr.Gheorghe Mencinicopschi, s-a întrunit ieri pentru a dezbate problema ouălor comercializate în România. Toţi membrii Consiliului au decis în unanimitate că ouăle vândute pe piaţa românească, indiferent de modul în care au fost crescute găinile, nu prezintă niciun pericol pentru sănătatea omului.

Avicultorii împotriva lui Mencinicopschi

Fermierii împotriva nutriţioniştilor

Mâncăm ouăle găinilor stresate


Concluzia s-a bazat pe inexistenţa unor dovezi ştiinţifice care să demonstreze prezenţa hormonilor stresului în ouă sau a faptului că ouăle provenite de la găini crescute în cuşti sunt „toxice”.

Concluziile Consiliului infirmă ceea ce Gheorghe Mencinicopschi spunea de curând că ouăle provenite de la „găinile stresate“ ne pot îmbolnăvi. „Hormonii stresului produşi de găinile crescute în baterii nu dispar la gătit şi noi, oamenii, îi ingerăm fără să conştientizăm că stresul găinii devine stresul nostru“, declara recent Gheorghe Mencinicopschi în cadrul unei conferinţe pe tema ouălor de pe piaţa românească.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite