Avertizare: mâncăm ouăle găinilor stresate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comercializarea ouălor obţinute de la găinile crescute în baterii ar putea fi interzisă mai repede de anul 2012, dată stabilită de UE, dacă autorităţile vor răspunde solicitărilor organizaţiei pentru protecţia animalelor Vier Pfoten.

Aceasta a cerut ieri grăbirea interdicţiei, pe motiv că păsările care trăiesc în cuşti subdimensionate sunt stresate şi, prin urmare, ouăle rezultate ar fi periculoase pentru oameni.

„Hormonii stresului produşi de găinile crescute în baterii nu dispar la gătit şi noi, oamenii, îi ingerăm fără să conştientizăm că stresul găinii devine stresul nostru", a declarat prof. Gheorghe Mencinicopschi. Autoritatea Sanitar-Veterinară susţine însă că aceste ouă vor fi interzise la nivelul UE, nu pentru sănătatea omului, ci pentru protecţia păsărilor.

Ouăle din comerţ au cifre de la 0 la 3 ştampilate pe ele, în funcţie de cât de natural au fost crescute găinile. Cifra 0 indică un ou provenit de la o găină care trăieşte în condiţii bio, iar 3 se imprimă pe cele obţinute de la păsări stresate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite