Ministerul Sănătăţii: În România nu sunt focare de gripă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii recomandă ca cei mici să fie aduşi la consult la primele simptome de gripă
Medicii recomandă ca cei mici să fie aduşi la consult la primele simptome de gripă

În România nu există focare epidemice de gripă, informează Ministerul Sănătăţii. În perioada 3 - 9 ianuarie, ai fost înregistrate patru cazuri de gripă, dintre care trei de tip AH1N1 şi unul de tip AH3N2, care au fost izolate.

Din cele trei cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal de tip AH1N1, două au fost înregistrate în judeţul Iaşi unul în şi Maramureş.

Primul caz de gripă porcină din acest an, la Iaşi

Potrivit Ministerului Sănătăţii, un bărbat de 61 de ani din Iaşi prezintă o formă severă de gripă de tip AH1N1. Pacientul are insuficienţă respiratorie, este ventilat mecanic şi primeşte tratament antiviral în spital. El călătorit în Egipt şi s-a întors în România la începutul anului.

Speciliaştii susţin însă că incidenţa cazurilor de viroză respiratorie din prima săptămână a lui 2011 se încadrează în nivelul aşteptat pentru această perioadă, activitatea gripală fiind de intensitate joasă, iar cazurile înregistrate sporadice.

În cadrul campaniei de vacinare gratuită a Ministerului Sănătăţii din acest sezon, până în 9 ianuarie au fost efectuate 1.100.000 de vaccinări antigripale, din care 528.349 (49,9%) la grupa de vârstă peste 65 de ani.

Medicii reamintesc faptul că singura metodă de prevenire a gripei este vaccinarea şi că este obligatorie păstrarea regulilor de igienă personală, în special spălatul pe mâini cu apă şi săpun.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite