Ministerul Culturii ar putea salva Cazinoul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazinoul din Constanţa ar putea fi salvat dacă Primăria oraşului îşi menţine decizia de a-l ceda Ministerului Culturii. Edificiul-simbol de la malul mării sau „fata bătrână şi urâtă a oraşului", aşa cum spune despre Cazinou primarul Radu Mazăre, ar putea ajunge la Ministerul Culturii.

„Dacă Primăria a adus din nou în discuţie varianta concesionarii ei, după o încercare eşuată de acest gen, Ministerul Culturii îşi poate exercita dreptul de preempţiune asupra Cazinoului. Aşteptăm perfectarea actelor de la autorităţile locale în legătură cu acesta", a declarat, luni, Radu Enache, consilierul ministrului Culturii Kelemen Hunor.

„Se vor găsi bani"

Chemat să dea detalii despre sondajul iniţiat de municipalitatea din Constanţa în legătură cu vânzarea Cazinoului, Mazăre a declarat vineri că autorităţile nu au bani pentru reabilitarea clădirii închise în prezent. „O dau Ministerelor Culturii sau Turismului şi pentru un leu. Îmi doresc doar să fie reabilitată, să fie în funcţiune şi să atragă turişti cu bani la Constanţa", a declarat primarul Constanţei. Reprezentanţii Ministerului Culturii spun că ar putea găsi fonduri pentru refacerea clădirii. „Fiind vorba despre o clădire monument din clasa A, cea mai importantă categorie dedicată arhitecturii vechi, se pot găsi soluţii chiar dacă ministerul nu are fonduri proprii pentru reabilitarea lui", a declarat Radu Enache.

Vezi aici galerie foto



Specialiştii în imobiliare estimează că valoarea Cazinoului din Constanţa ar fi cuprinsă între 3 şi 5 milioane de euro. Construcţia a început în anul 1909 şi inaugurată nouă ani mai târziu, costurile acesteia fiind, în banii vremii, de 1.433.050 de lei. În anul 2007, Primăria Constanţa a anunţat concesionarea Cazinoului pentru 49 de ani firmei Queen Investments SRL Bucureşti, care face parte din grupul israelian Queenco Leisure International. Firma însă a abondonat repede proiectul, din cauza noii legi a jocurilor de noroc care a falimentat societatea. De atunci, clădirea este închisă, iar interiorul se degradează din ce în ce mai mult. 

image

Mazăre s-a certat cu prefectul Constanţei ca la uşa cortului pe tema Cazinoului

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite