VIDEO La furat cu telecomanda

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru tineri din Bucureşti au fost prinşi în timp ce furau de la mall cu ajutorul unei telecomenzi care bruia senzorii de alarmă de la ieşirea din magazine. Hoţii umpluseră un portbagaj cu lucruri furate când au fost prinşi de poliţişti.

Citiţi şi:

Bucureşti: VIDEO La furat de ţigări cu pătura. Vezi cum hoţii golesc rafturile în 40 de secunde!

Ionel Stroe (35 de ani), Mihai Alexe  (33 de ani), Costel Gheorghiţă (22 de ani) şi Mihaela Enăchescu (19 ani) au pus ochii pe câteva magazine de la Băneasa Mall. Cei patru intrau în magazin ca simpli clienţi. Înarmaţi cu un dispozitiv de mărimea unei telecomenzi TV, care îi ajuta să bruieze senzorii alarmelor de la ieşirea din magazine, hoţii furau tot ce le pica în mână. „Este foarte simplu de folosit. Unul dintre ei ţinea telecomanda în geantă sau în buzunar şi activa un buton în momentul în care trecea prin dreptul senzorilor", ne-a spus unul dintre anchetatori. 

Cei patru au picat în plasa poliţiştilor după ce timp de aproape trei ore au umplut un autoturism marca Peugeot aflat în parcarea mall-ului. „Intrau în magazin, luau haine, le puneau liniştiţi în genţi şi ieşeau la maşină să le descarce. Aşa au făcut de câteva zeci de ori", a continuat anchetatorul.

Furt supravegheat

Un judiciarist de la Secţia 2 i-a observat şi i-a supravegheat pe tot parcursul acţiunii lor. Când cei patru hoţi se pregăteau să plece bucuroşi de pradă, poliţiştii le-au blocat maşina. Potrivit purtătorului decuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca, "tinerii au fost prinşi, în jurul orei 20.00, în parcarea complexului comercial, la scurt timp după comiterea faptei şi au fost duşi la audieri în stare de reţinere". Anchetatorii au găsit în portbagajul autoturismului blugi, tricouri, cămăşi, pantofi şi papuci „de firmă", în valoare totală de peste 17.000 de lei. Hoţii au spus că urmau să vândă produsele furate la preţuri mult mai mici decât cele din magazin.

Ce mai fură românii

Anul trecut, la nivel naţional s-au înregistrat peste 27.800 de furturi din societăţi comerciale. Aproape 9.500 dintre aceste fapte au fost comise în magazinele prevăzute cu sisteme de pază şi alarmare. Hoţii au furat în special cosmetice de dimensiuni mici şi alimente. Au fost şi destule cazuri în care au fost furate haine şi încălţăminte. Cei care fură alimente sunt în special oameni în vârstă, săraci, care se expun unor situaţii jenante pentru un salam sau o conservă.

Persoanele care sustrag cosmetice şi articole vestimentare au o medie de vârstă mai scăzută şi se împart în două categorii: unii care fură obiecte mărunte, doar pentru uz propriu, iar alţii care vând produsele furate din magazine.

17.000 de lei este valoarea bunurilor furate într-o singură seară cu ajutorul telecomenzii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite