Incompetenţă sau legislaţie deficitară? Copiii pot cumpăra alcool şi ţigări fără probleme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Niciun vânzător nu se preocupă de vârsta clienţilor, cu atât mai puţin în cazul produselor „interzise“
Niciun vânzător nu se preocupă de vârsta clienţilor, cu atât mai puţin în cazul produselor „interzise“

În România, legea interzice comercilizarea de băuturi alcoolice şi tutun minorilor. Deşi toate magazinele au afişat acest lucru, vânzătorii nu ţin cont de anunţ.

Autorităţile au realizat 117 controale de la începutul acestui an şi până în prezent pentru a depista ilegalităţilepe care le comit vânzătorii, în special comercializarea tutunului şi alcoolului minorilor.

„De la începutul anului până în prezent au fost efectuate 117 controale în unităţi care comercializează produse din tutun şi nu au fost aplicate sancţiuni contravenţionale pentru vânzarea produselor din tutun minorilor, această încălcare a normelor nefiind constatată la momentul desfăşurării controalelor", se arată într-un comunicat al autorităţilor.

Amenzi usturătoare, dar neaplicate

Legea prevede însă amenzi între 2.500 şi 5.000 de lei, dar comercianţii nu se tem şi o încalcă mai mult decât frecvent, bazându-se pe faptul că nu vor fi prinşi în flagrant.

Acest lucru este demonstrat de un studiu realizat de Centrul pentru Politici şi Servicii de Sănătate, potrivit căruia 94,4% din populaţia României ştie că vânzarea produselor din tutun către minori este interzisă, dar nu o respectă.

Citeşte şi Secretele celor mai sănătoase locuri din lume. Unde poţi trăi ca-n Rai

sau TVR Cultural s-a „scufundat", dar unii angajaţi au trăit ca nişte regi. Salariul lui Patapievici ar fi fost de 26.000 de lei pe lună

sau Sorin Blejnar dă astăzi socoteală la DNA într-un dosar de evaziune fiscală

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite