INCREDIBIL Anumite legume sau fructe îţi pot pune viaţa în pericol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Merele sau spanacul se presupune că se numără printre alimentele recomandate pentru o viaţă sănătoasă de orice medic. Totuşi, o organizaţie ecologică a Statelor Unite ale Americii a întocmit două „liste negre" cu legume şi fructe periculoase pentru sănătate.

Ce le poate face pe legume sau pe fructe nocive pentru om? Pesticidele, susţine o echipă de specialişti dintr-o organizaţie ecologică americană.

Aceştia au întocmit două liste cu fructe şi legume care pot reprezenta un pericol pentru sănătate, în funcţie de urmele de pesticide depistate.

Astfel, cele mai riscante sunt merele, ţelina, ardeiul gras, piersicile, căpşunii, nectarinele, strugurii, spanacul, salata verde, castraveţii, afinele şi cartofii.

O cantitate mai mică de pesticide a fost detectată în ceapă, ananas, avocado, varză, mazăre, sparanghel, mango, vinete, kiwi, pepene galben şi roşu, grepfrut, ciuperci şi cartofii dulci.

Specialiştii avertizează că pesticidele nu pot fi eliminate prin preparare termică şi îndeamnă cumpărătorii să nu mai creadă tot ce spun vânzătorii, care, câteodată, se jură că produsele nu sunt atinse de vreo substanţă, deşi nu este adevărat.

Citeşte şi Cine nu plăteşte când merge la medic

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite