Haosul plăţii contribuţiilor la pensii, sănătate şi şomaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vidul de informaţii, apariţia târzie a formularelor pe site-urile instituţiilor şi lipsa conturilor în care pot fi virate noile contribuţii au pus pe drumuri în ultimele două zile mii de beneficiari ai veniturilor de natură profesională (contracte de drepturi de autor, convenţii civile, persoane fizice autorizate).

Citeşte şi:

Bătaie de joc la cozile de la plata taxelor

Mâine, 25 august, este ultima zi în care aceştia trebuie să-şi plătească noile dări către stat: contribuţiile la pensii (10,5% din venitul net), şomaj (0,5% ) şi sănătate (5,5%), potrivit normelor metodologice ale ordonanţei de urgenţă de modificare a Codului Fiscal.

DESCARCĂ DE AICI FORMULARELE NECESARE PENTRU DEPUNERE LA AJOFM ŞI CASA DE PENSII

Cu toate acestea, niciuna dintre cele trei instituţii - Casa Naţională de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale (CNPADAS), Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) – nu era azi pregătită să primească formularele cu noile declaraţii sau să dea măcar informaţii doritorilor.


Citiţi în Adevărul epopeea unei zile pierdute în cozile şi birocraţia instituţiilor de către un beneficar al contractului de drepturi de autor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite