Bătaie de joc la cozile de la plata taxelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultima zi de achitare a impozitelor este o zi pierdută la cozile formate în ultima perioadă, la instituţiile timişorene. Zeci de oameni s-au călcat în picioare la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Timiş ca să-şi plătească dările.

Fără să ştie că AJOFM Timiş a prelungit perioada de primire a declaraţiilor de şomaj şi de plată a taxelor aferente, sute de persoane care nu au venituri pe carte de muncă s-au înghesuit dis-de-dimineaţă la birourile instituţiei pentru a-şi achita datoriile către stat. „După ce am luat formularul, am fost să fac o copie după el pentru că se cere în dublu exemplar şi ei nu ne dau decât unul. Încă nu ştim toate procedurile, nici funcţionarii nu ştiu sigur ce trebuie să facă. Ziua de azi o pierd aici şi la Casa de Pensii”, a spus Pavel Melen, de 47 de ani, care a stat la coadă mai bine de trei ore pentru a-şi preda declaraţia de şomaj. Bărbatul este nemulţumit că trebuie să-şi piardă timpul la cozi ca să-şi achite contribuţiile.

Coadă cu număr de ordine

Firmele de contabilitate şi consultanţă financiară au sărit şi ele în ajutorul celor care aveau de plătit taxe pentru drepturile de autor. „Suntem mai multe persoane angajate şi ne-am împărţit, unul aici, unul la Casa de Pensii. Plătim contribuţiile celor care au apelat la noi, facem operaţiuni în plus pentru ei”, a spus Răzvan Moise, de 25 de ani, asistent manager. Bianca Dimitriu, de 24 de ani, şi Radu Otânjac, de 23 de ani, sunt colegi şi au mers împreună să-şi depună declaraţia de pensie la Casa Judeţeană de Pensii Timiş. „Suntem de o oră şi jumătate aici. Am primit număr de ordine, dar chiar şi aşa mai sunt vreo 90 de persoane înaintea noastră”, a spus Radu Otânjac, agent de vânzări.

Timişorenii trebuie să ştie totuşi că luna aceasta cei care nu au depus declaraţiile de venit până astăzi sunt feriţi de amenzile aferente. „La noi plata se poate face prin mandat poştal, foaie de vărsământ, ordin de plată sau direct în contul nostru bancar”, a spus Viorel Popa, purtător de cuvânt al CJP Timiş.

Cei de la AJOFM acceptă plata şi declaraţiile online sau prin poştă cu aviz de primire. „Online primim zilnic şi 300 de declaraţii, dar asta se poate face doar între zilele de 5 şi 25 ale fiecări luni”, a spus Liviu Neguţ, directorul AJOFM Timiş. Instituţiile au dublat numărul de ghişee deschise şi au prelungit programul de funcţionare.

„Încă nu ştim toate procedurile, nici funcţionarii nu ştiu sigur ce trebuie să facă“.
Pavel Melen, 47 de ani, contribuabil

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite