Guvernul stabileşte până pe 15 august cine şi cât plăteşte la iarnă la căldură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până pe 15 august reprezentanţi ai ministerelor Administraţiei şi Internelor, Economiei şi Muncii vor trebui să-i prezinte Guvernului o strategie privind modalităţile de subvenţionare a căldurii pentru populaţie în cursul acestei ierni, a anunţat vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur.

Comisia interministerială a fost creată printr-o dispoziţie a primului-ministru Emil Boc şi are ca scop descoperirea unor soluţii pentru ajutorarea persoanelor nevoieaşe în achitare facturii la întreţinere pe parcursul iernii, în condiţiile în care subvenţiile au fost eliminate.

"Premierul a stabilit o comisie de la trei ministere - Administraţiei şi Internelor, Economiei şi Muncii - care, după discuţiile care urmează a fi finalizate cu primarii, în primul rând, să se stabilească, până la 15 august, care va fi strategia de subvenţionare a căldurii pentru populaţie pentru iarna 2010-2011. S-a avut în vederea crearea unui fond care să fie la dispoziţia primăriilor pentru a plăti furnizorii de materiale, şi ne referim aici în primul rând la cărbune. De asemenea, comisia va trebui să prezinte strategia şi pentru anul 2011", a anunţat vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur.

În Capitală, eliminarea subvenţiei înseamnă o creştere a preţului gigacaloriei 250%, de la 119 lei la 298 lei, potrivit preşedintelui Ligii Habitat Urban, Mihai Mereuţă

Primarul Bucureştiului, Sorin Oprescu, a declarat că una dintre variantele luate în calcul în cadrul unei noii strategii de acordare a ajutoarelor de încălzire pentru populaţia cu venituri mici este următoarea: "cei cu salariu de peste 3.000 de lei vor plăti integral preţul apei calde şi căldurii, iar cei cu salariu şi pensie minime vor primi ajutoare de la municipalitate de 100% pentru preţul gigacaloriei".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite