Florin Georgescu le dă speranţe mamelor: s-ar putea reveni la o indemnizaţie de 85% la sfârşitul anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Finanţe, Florin Georgescu, a declarat, marţi, că în ultimele luni ale anului indemnizaţia pentru mame ar putea reveni la valoarea de 85% din salariu.

"Există o opţiune în acest sens (al majorării indemnizaţiilor - n.r.). Trebuie să facem calculele cu cei de la Ministerul Muncii şi s-ar putea să se găsească sumele necesare pentru mărirea indemnizaţiei, dar nu am acum reprezentarea exactă a necesarului de fond", a spus Georgescu, întrebat de jurnalişti dacă existe resurse pentru această măsură anunţată de ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu.

Totodată, ministrul de Finanţe nu a exclus posibilitatea ca majorarea să aibă loc chiar în ultimele luni, dar decizia depinde de ce va reieşi din calcule.

"Măsura privind indemnizaţia pentru mame s-ar putea aplica şi de la finele acestui an, într-o lună - două, depinde de sume şi în funcţie de calculele care vor fi elaborare de către specialişti", a adăugat el.

La mijlocul anului 2010, Guvernul Boc a redus cu 15% indemnizaţia pentru mame, la 65% din salariu. Anterior reducerii, indemnizaţia pentru creşterea copilului era plătită pe doi ani şi reprezenta 85% din media veniturilor salariale nete din care se plătesc contribuţii la bugetul asigurărilor sociale, realizate în ultimul an.

În prezent, mamele pot opta pentru un concediu de doi ani pentru creşterea copilului, dar cu o indemnizaţie maximă plafonată la 1.200 lei sau pentru un concediu de un an, cu o indemnizaţie maximă de 3.400 lei şi cu o primă lunară de 500 lei pentru întregul interval de până la 24 de luni.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite