Daniel Funeriu: "Există prea multe universităţi şi prea puţini studenţi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încurajează fuziunile între universităţi, susţinând că în prezent resursa universitară este dispersată şi că există prea multe universităţi şi prea puţini studenţi. Este vorba despre ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, care a efectuat, vineri, o vizită la Iaşi.

Într-o conferinţă de presă, susţinută la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, ministrul Daniel Funeriu a afirmat, că în România ar trebui să funcţioneze poluri universitare de excelenţă, prin formarea unor consorţii, care să grupeze mai multe instituţii de învăţământ superior, relatează Mediafax.

Citeşte şi:

Iaşi: Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, plimbat printre schele şi pereţi scorojiţi la Filarmonică (VIDEO şi FOTOGALERIE)

* Avem prea multe universităţi şi prea puţini studenţi. Încurajez fuziunea universităţilor, iar noua Lege a educaţiei încurajează la rându-i acest lucru. Resursa este dispersată în mediul academic. Aş da un singur exemplu, oraşul francez Strasbourg, care e cam de mărimea Iaşiului. La Strasbourg, aveau trei universităţi care în final au fuzionat, iar acum au cea mai bună universitate din Franţa.

* Respect autonomia universitară. Am simţit din partea conducerii universităţii ieşene tot atâta prietenie cât am şi eu pentru instituţia din Iaşi. Am ţinut să fac prima vizită la Universitatea din Iaşi, pentru că aici, pe 12 martie 2010, în timpul şedinţei de guvern, şi-a început parcursul legislativ noua lege a educaţiei.

* Iaşiul e doar începutul periplului meu. Voi merge în cele mai bune universităţi din România, pentru a discuta cu oamenii din mediul academic şi pentru a prelua din sugestiile lor. Vizitele mele se înscriu într-un apel către elitele româneşti pentru a se implica în viaţa universităţilor, ţinute prea mult timp sub control de mediocritate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite