Iaşi: Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, plimbat printre schele şi pereţi scorojiţi la Filarmonică (VIDEO şi FOTOGALERIE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, va efectua astăzi o vizită de lucru la Iaşi. În program sunt trecute o vizită la Casa Balş a Filarmonicii pentru a inspecta lucrările şi participarea la şedinţa de Senat a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“.

UPDATE, ORA 12.30 Deşi proaspăt amenajate, sălile din Casa Balş au pereţii scorojiţi, iar tavanul este denivelat. Nici autorităţile nu au fost încântate de lucrări. Unii chiar au sugerat nesemnarea contractului cu firma de construcţii. „Sunt lucrări de mântuială. Pereţii sunt denivelaţi. Eu unul dacă aş fi în locul rectorului Viorel Munteanu nu aş semna contractul“, a spus viceprimarul Gabriel Grigore.

UPDATE, ORA 12.10 Vizita la Casa Balş s-a încheiat cu puţin timp în urmă. La ieşire, ministrul Educaţiei Daniel Funeriu a aruncat un ochi şi la cum arată celelalte corpuri ale Filarmonicii. Priveliştea de paragină l-a determinat pe ministru să-l critice pe primarul Gheorghe Nichita. „Primăria ştie să investească în stadioane, iar atunci când ceva nu este în regulă primarul dă vina pe guvernanţi“, a spus ministrul Daniel Funeriu. Acesta s-a îndreptat către Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ unde are loc o discuţie cu uşile închise despre Noua Lege a Educaţiei.

VEZI MAI JOS DECLARAŢIA MINISTRULUI DANIEL FUNERIU DESPRE INVESTIŢIE

UPDATE, ORA 11.20: Ministrul Funeriu a ajuns la Casa Balş. Alături de el se află europarlamentarii PDL Mihaela Popa şi Dumitru Oprea, fostul prefect Nicuşor Păduraru, Ciprian Paraschiv, directorul DJS Iaşi, viceprimarul Cătălin Grigore şi Liliana Romaniuc, şefa Inspectoratului Şcolar Iaşi.

image

Oficialii s-au plimbat printre schele

image

Deşi inaugurate cu fast, lucrările la Filarmonică nu au fost finalizate

image

În imagine, se poate observa tavanul cu denivelări şi finisaje care lasă de dorit

image

Multe din sălile din Filarmonică aveau fisuri în tavan

image

Daniel Funeriu a refuzat orice dialog cu presa, urmând să facă declaraţii într-o conferinţă de presă la ora 13.00

UPDATE, ORA 10.55: Daniel Funeriu întârzie momentan. Ministrul Educaţiei a fost preluat de la Aeroport de prefectul Iaşiului, Dragomir Tomaşeschi.

Conform dateor oferite de Viorel Munteanu, rectorul Universităţii de Arte „George Enescu“ din Iaşi, pentru reabilitarea clădirii Filarmonicii din Iaşi s-au investit până acum 10.000.000 de lei. Pentru finalizarea lucrărilor mai sunt necesare 8.000.000 de lei.

„Sperăm ca să primim 1,4 milioane de lei şi pentru reabilitarea Casei Balş pentru a putea s-o dăm din nou în folosinţă peste maxim două-trei luni“, a spus Viorel Munteanu.

În câteva minute, ministrul Educaţiei va ajunge la Filarmonica de Stat „Moldova Iaşi“ pentru a vedea cum evoluează lucrările de reabilitare. Următoarea pe listă este şedinţa de Senat a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ unde va discuta despre Noua Lege a Educaţiei. În jurul prânzului, ministrul Daniel Funeriu va merge la Inspectoratului Şcolar Judeţean, după care va vizita două şcoli din municipiul Iaşi.

Vom reveni cu amănunte.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite