VIDEO Cum să furi un BMW cu platforma

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hoţii mergeau în parcare, verificau dacă autoturismul are alarmă, apoi chemau o firmă de tractare, urcau maşina pe platformă şi plecau. Această metodă a fost „brevetată“ de şase hoţi de maşini din Capitală care au reuşit să fure mai multe BMW-uri.

Pare un scenariu de film, dar s-a întâmplat în Bucureşti spre sfârşitul anului trecut. Când nu găseau o platformă, hoţii tractau cu şufa maşinile furate. Găsiseră şi ascunzătoarea perfectă: curţile unor bătrâni care primeau câte o sută două de lei fără să ştie despre ce e vorba.

Citiţi şi:

Codul secret al hoţilor de autoturisme de lux

Unul dintre hoţi, Cristian Stan, a mai fost cercetatîntr-un alt dosar şi a fost eliberat în urmă cu aproximativ două săptămâni. El este văr cu David Stan, membru al clanului Geamănu, aflat acum după gratii tot pentru furt de maşini. David Stan a fost implicat în furtul maşinii lui George Becali. Până în prezent, poliţiştii au probat furtul a două autoturisme marca BMW Seria 5, dar este posibil să fi fost vorba de mai multe astfel de maşini. 
 
Cele două BMW-uri au fost găsite, unul în curtea unor bătrâni din sectorul 5, iar celălalt pe Autostrada A1, în timp ce hoţii încercau să-l ducă la o adresă din Piteşti. Anchetatorii îi bănuiesc însă şi de alte furturi de maşini de lux din Bucureşti.

Reprezentanţii firmelor de tractare susţin că nu ştiau că transportă maşini furate. De fapt, întreaga acţiune se petrecea foarte rapid. În cazul furtului unuia dintre BMW-uri, din sectorul 1 al Capitalei, unul dintre hoţi a sunat la firma respectivă şi a solicitat o platformă susţinând că are probleme cu cheile. Când a ajuns maşina de tractare, infractorii le-au arătat nişte documente care ar fi atestat că autoturismul este al lor şi cheia care ar fi fost stricată. Apoi, afectaţi, le-au cerut celor de la tractări să le ducă maşina la o anumită adresă.  Au fost prinşi pe Autostrada A1, în timp ce se deplasau către Piteşti.

Ascunzătoarea perfectă

Un alt BMW seria 5 a fost furat, în sectorul 5 al Bucureştiului tot la sfârşitul anului trecut. Acesta a fost tractat cu şufa, până în ascunzătoare. Aceasta era de fapt curtea unor bătrâni din sectorul 5. Bătrânii spun că nu îi cunosc pe proprietarii maşinii. Aceştia i-ar fi rugat să-i lase să-şi parcheze maşina în curte pentru un timp, până o repară. Au şi plătit 100 de lei. Apoi au acoperit maşina cu o prelată şi au lăsat-o acolo.

Hoţi de oglinzi şi Logan

Tot ieri, poliţiştii au destructurat şi o grupare care se ocupa cu furtul de oglinzi de maşini de lux în Capitală şi în judeţele Braşov, Iaşi, Sălaj, Arad, Satu Mare şi Cluj. Membrii acestei grupări sunt cercetaţi însă şi pentru furtul unui Logan din Bucureşti, în noaptea de 31 decembrie 2010, de pe o stradă din sectorul 1. Maşina nu a fost găsită încă.

Audieri şi reţineri

Hoţii de maşini au fost audiaţi, ieri, de poliţişti   Foto: click!

image

Potrivit şefului Serviciului Furturi Auto, Marian Iorga, a fost nevoie de trei luni de monitorizări, pentru a-i prinde pe cei implicaţi în furturile celor două BMW-uri şi cel al Loganului. Astfel, ieri au fost făcute 11 percheziţii în Bucureşti, la domiciliile suspecţilor, din cartierul Chitila. Patru dintre ei au fost reţinuţi aseară. Aceştia sunt Alexandru Petre, Cristian Victor Stan, Alexandru Costache zis „Mumu", Alin Cătălin Cobanu zis „Milău".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite