Continuă coşmarul victimei lui Ciomu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce chirurgul l-a lăsat fără penis, Ion Jiga (39 de ani) este grav bolnav, înglodat în datorii şi fără viaţă personală. Bucureşteanul a primit până acum despăgubiri în valoare de aproape 250.000 de euro, bani cu care a fost nevoit să acopere contravaloarea operaţiilor periodice.

Ion Jiga a fost operat săptămâna trecută de medicii de la Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan" din Capitală, după ce a suferit complicaţii la uretră. Aceasta nu a fost prima intervenţie chirurgicală pe care a trebuit s-o îndure în cei şase ani care au trecut de când a fost mutiliat de medical Naum Ciomu. „Face în fiecare an câte o operaţie pe uretră, deoarece reconstrucţia penisului s-a făcut cu muşchi şi piele de pe mână care au produs nişte efecte adverse neaşteptate", ne-a declarat un prieten apropiat al acestuia.

Citiţi şi: Cum se rezolvă cazurile de malpraxis

Contactat de reporterii „Adevărul de Seară", Jiga a refuzat să facă vreun comentariu legat de starea sa de sănătate. „Nu vreau să vorbesc despre asta. Nu am nimic de declarat", ne-a spus victima, al cărui penis a fost reconstruit în 2005 de către doctorul Ioan Lascăr, însă fără a-i putea reda funcţiile sexuale. Potrivit apropiaţilor, Jiga a părăsit spitalul săptămâna trecută. S-a întors la firma unde lucrează ca agent de vânzări, la aceleaşi datorii colosale pe care le-a făcut după incidental din 2005, dar şi în urma numeroaselor intervenţii chirurgicale şi tratamente.

Despăgubiri record

Banii sunt insuficienţi, asta deşi a început să fie despăgubit de către Spitalul „Theodor Burghele". „Până în prezent instituţia i-a achitat lui Jiga aproape jumătate din bani. Mai urmează alte două tranşe până la sfârşitul anului", ne-a declarat managerul spitalului, doctorul Petru Armean. Mihai Olariu, avocatul lui Jiga, a reuşit, în 2008, performanţa de a obţine cele mai mari despăgubiri cerute în România, respectiv 500.000 de euro. Asta a fost poate singura bucurie a lui Ion Jiga. După ce a fost mutilat, l-a părăsit soţia alături de care trăise opt ani. Potrivit expertizei medicale s-a stabilit că Ion Jiga nu mai are funcţie sexuală, deci nu mai poate întreţine relaţii conjugale. Acest fapt a dus la ruptura dintre cei doi. „Soţia l-a părăsit şi nu a mai reuşit să-şi construiască o relaţie. Acum se luptă s-o convingă pe fosta nevastă să-l lase să-şi viziteze fetiţa de 9 ani mai des decât odată pe săptămână, aşa cum i-au încredinţat-o judecătorii", a rezumat un prieten situaţia lui Jiga.

Jiga plânge, Ciomu râde

Primul medic din România judecat că a lăsat infirm un pacient, a câştigat în instanţă, în aprilie 2010, dreptul de a profesa din nou, asta după ce Colegiul Medicilor i-a interzis acest lucru. La momentul acela, Ciomu a declarat reporterilor „Adevărul de Seară", foarte entuziasmat, că a primit deja oferte de angajare. Doar că niciuna dintre ele nu s-a concretizat. „Nu duc lipsă de pacienţi, pe care-i tratez la domiciliu. Nu am nevoie să mă angajeze cineva, îmi merge foarte bine şi aşa", ne-a declarat acum Naum Ciomu.

Cât despre procesul pe care i l-au intentat şefii Spitalului „Theodor Burghele", care încearcă să-şi recupereze banii de la el, Ciomu ne-a mai spus că, din punctul lui de vedere, el s-a achitat faţă de toată lumea. „Eu nu mai am de plată nimic. Nu sunt dator nimănui. Nu vreau să mai comentez. Prefer tăcerea, aşa cum a făcut-o şi Teo Trandafir", a mai spus doctorul care se plânge că trăieşte cu un salariu de 800 de euro şi într-un apartament din Drumul Taberei.

Ciomu: „Am făcut mişcări aberante, ilogice..."

La şase ani după ce a fost acuzat că i-a secţionat penisul lui Jiga, Ciomu susţine în continuare că incidentul s-a petrecut din cauza unui atac cerebral şi zice că are acte care dovedesc asta, acte care au ajuns la CEDO, singurul loc din care speră să mai primească dreptate. Într-un interviu acordat ziarului „Adevărul de Seară", el a explicat că în asemenea cazuri mâna lucrează fără control, pentru că se rupe legătura dintre creier şi membre. „Am făcut mişcări aberante, ilogice, iar cel cu care am intrat în operaţie era un papagal, un rezident care nici nu citise operaţia. Mi-am revenit repede şi tot eu m-am ocupat de pacient, deşi acolo eram doi bolnavi", declara medicul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite