Borbely: În ianuarie începem un program de amenajare a pistelor pentru biciclişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Mediului, prezent la Suceava
Ministrul Mediului, prezent la Suceava

În ianuarie 2011 se va începe un program de amenajare a pistelor pentru biciclişti, pentru care ar putea fi alocată suma de 100 de milioane de lei, a anunţat ministrul Mediului, Laszlo Borbely, vineri, într-o conferinţă de presă la Zalău.

Vreau să pornim, anul viitor în ianuarie, un program de amenajare de piste pentru biciclişti. Nu doar Zalăul, ci şi restul oraşelor din România au nevoie de asemenea investiţii.

Poţi ajunge mult mai repede cu bicicleta unde doreşti, decât cu maşina, pentru că nu trebuie să aştepţi în trafic. Acum se finalizează proiectul de buget şi sper să putem aloca acestui program ce are în vedere amenajarea de piste pentru biciclişti circa 100 de milioane de lei, a declarat ministrul Mediului.

Citeşte şi:

Iaşi: Au inaugurat "pista ruşinii" în costum (FOTO şi VIDEO)

Borbely a ţinut să precizeze că proiectul reprezintă o "ambiţie mai veche a sa, la care se gândeşte de câţiva ani".

În funcţie de numărul de proiecte care vor fi depuse de administraţiile locale, finanţarea pe programul respectiv va fi flexibilă, suma putând fi mărită dacă va fi cazul, a mai spus ministrul Mediului, citat de Mediafax.

Pentru a putea oferi populaţiei posibilitatea de a circula pe bicicletă, trebuie dată mai întâi edililor ocazia de a depune proiecte şi de a accesa finanţări care să permită asemenea investiţii, a subliniat Borbely, care crede că aceste piste trebuie construite după un plan solid, astfel încât să asigure populaţiei condiţii sigure de trafic.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite