Reacţiile cetăţenilor spanioli la restricţionarea pieţei muncii pentru români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spaniolii au avut reacţii dintre cele mai diferite vizavi de chestiunea reintroducerii permisului de muncă pentru imigranţii români. De la cei care s-au bucurat, până la cei care ne-au luat apărarea sau au cerut ca măsura să fie aplicată, egal, tuturor imigranţilor.

Cum era de aşteptat, vestea că Guvernul Spaniei va reintroduce obligativitatea obţinerii permisului de muncă pentru români a generat multă polemică. Spaniolii au primit vestea, în general, cu bucurie, puţini fiind cei care au luat apărarea românilor sau au remarcat că o măsură ca aceasta, care îi priveşte doar pe români, este discriminatorie. Chiar şi aşa, părerile sunt împărţite, iar comentariile publicate de spanioli la articolele respective din presa spaniolă o arată.

EXCLUSIV Adevarul.es: Adio muncă în Spania? Bucureştiul a fost informat de intenţia Madridului de a restricţiona piaţa muncii

URMĂREŞTE pe Adevărul Europa precizările cabinetului comisarului european pentru piaţa muncii, Laszlo Andor

Un vis spulberat: Spania ar putea închide piaţa muncii pentru români

"PSOE îi alungă pe români pentru că aceştia votează cu PP"

"Să nu ne lăsăm înşelaţi. PSOE vrea să-i dea la o parte pe români pentru că ştiu că aceştia, în marea majoritate, votează cu PP, dat fiind că socialismul, după cât au pătimit cu sovieticii în ţara lor, nici nu mai vor să-l vadă. Dacă Guvernul vrea să soluţioneze problema şomajului trebuie să expulzeze toţi marocanii şi sudamericanii, dat fiind că, la urma urmei, ca cetăţeni UE ce sunt, ne convine mai mult să prospere România decât Ecuador, să zicem, dat fiind că avem cu România o economie comună (cea a UE) iar cu Ecuador nu avem nimic. Dar nu, în loc de asta, Guvernul îi dă la o parte pe români, pentru că sunt majoritari de dreapta şi inundă listele de alegători cu mauri şi sudamericani, care votează orbeşte cu Zapatero. În plus, românii sunt cei care fac cele mai puţine probleme, cu excepţia unor mafioţi. Românii ne seamănă foarte mult, în aproape toate, nouă, spaniolilor", scrie Efecto 2008, unul dintre puţinii care au "sărit" în apărarea românilor, pe forumul de comentarii al site-ului 20 minutos.


"Românii au mai multe drepturi ca mine, care m-am născut aici"

Marco_X s-a mulţumit cu laconicul "Veste proastă pentru ţiganii români", în timp ce Omuca a scris că "Imigranţii români vin în Spania cu lecţia învăţată la ei în ţară. Să ceară drepturi acolo unde s-au născut, nu aici. Au mai multe drepturi ca mine, care îmi plătesc impozitele şi m-am născut aici, fără să mai menţionez faptul că primesc locuri gratuite la grădiniţele publice, burse pentru cantină, cecuri pentru cumpărături gratis şi multe altele. Nu aş fi zis niciodată toate astea, dar sunt puţin sătul de aceşti oameni care vin aici doar să CEARĂ. Eu spun din experienţă proprie despre faza cu grădiniţele publice. M-am ars cu ei..."

Citeşte şi:

Ministrul Muncii, "urecheat" de Opoziţie: "Oare românii sunt europeni de rang inferior?"

Preşedintele FEDROM: "Nu e atât de grav. Nu e ca şi cum ar pune controale pe graniţă"

Ministrul Muncii: "Decizia restricţionării pieţei muncii pentru români o vom lua de comun acord cu autorităţile române"

El Pais: "Românii din Spania s-au înmulţit de 4 ori de la intrarea ţării lor în UE"

România, ţara UE cu cele mai puţine locuri de muncă în servicii

Tomas Lopez vede dincolo de aparenţe şi susţine: "Se pare că şi-a dat seama şi Guvernul că aceşti români nu votează partidul lor de inutili la alegeri". Albamañica este încântat de veste: "Să sperăm că va fi aşa, căci lucrurile nu mai puteau continua astfel!", iar Cholete adaugă: "Ăştia-s disperaţi acum să facă rost de voturi indiferent cum, cu astfel de măsuri, căci ştiu că sunt nişte măsuri populare. Incredibilă această gaşcă de inutili incompetenţi".

Citeşte pe adevarul.es mai multe reacţii ale spaniolilor

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite