FOTOGALERIE Ultimele 24 de ore din Libia în imagini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi civili au murit în cea de-a treia noapte de raiduri aeriene şi atacuri cu rachete lansate de forţele coaliţiei internaţionale, a anunţat Guvernul Libian, citat de BBC.

În dimineaţa zilei de marţi, forţele pro-Gaddafi au atacat oraşul Zintan, folosind arme grele, după o noapte în care cerul capitalei Tripoli a fost luminat în repetate rânduri de focul sistemelor antiaeriene, înregistrându-se mai multe explozii. Rebelii libieni încearcă să reziste atacurilor.



Potrivit televiziunii libiene, Tripoli a fost vizat luni noapte de "un bombardament aerian inamic crucial", iar mai multe ţinte au fost atacate.

image
image

Totodată, Statele Unite ale Americii au lansat 20 rachete Tomahawk în Libia.



Comandantul coaliţiei, generalul american Carter Ham, a afirmat că aliaţii au puţine informaţii asupra locului unde se află colonelul Muammar Gaddafi. Vezi aici detalii.

image

Din cauza luptelor, mii de libieni şi-au părăsit domiciliul şi s-au refugiat în estul ţării, a anunţat marţi Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi.



În paralel cu acţiunile militare din Libia, mai multe state, printre care Filipine şi China, au protestat din nou împotriva intervenţiei coaliţiei internaţionale.

image
image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite