Război în Libia: Gaddafi îi cheamă pe libieni la revoluţie: "Deschid depozitele de arme. Luptaţi pentru unitate!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

UPDATE Într-o scurtă declaraţie, colonelul Gaddafi solicită ca libienii să iasă la revoluţie întrucât spaţiul mediteranean a devenit un "motiv de război".

Muammar Gaddafi a declarat că libienii se vor confrunta cu atacuri ale cruciaţilor. "Această agresiune va face poporul libian mai puternic şi îl va consolida. Voi deschide depozitele de arme pentru apărarea Libiei, pentru independenţă, unitatea şi onoarea sa", a spus Gaddafi potrivit bbc.co.uk.

"Poporul libian se confuruntă cu agresiunile cruciaţilor. Suntem sprijiniţi de întreag poporul musulman din Africa. Fac apel la arabi, asiatici să fie alături de libieni. Bravo poporului libian care va duce la bun sfârşit această agresiune", a mai spus Gaddafi.

"Franţa, care conduce un număr de state coloniste creştine, a efectuat recent o agresiune militară flagrantă împotriva teritoriului Libiei, un stat membru independent al ONU. Acest lucru este o încălcare a Cartei ONU, care interzice folosirea forţei. Franţa şi statele agresoare au încălcat Carta ONU. Ca membru permanent al Consiliului de Securitate ONU ar trebui interzis ca oricare alt stat să încalce Carta prin folosirea forţei pentru a rezolva disputele internaţionale", a adăugat Gaddafi.

"CSONU şi comunitatea internaţională au responsabilitatea de a opri imediat această agresiune şi nedreptate împotriva Libiei, care este un stat independent. Libia va practica dreptul său de autoapărare potrivit clauzei 51 din Carta ONU. Din păcate, potrivit acesteia, obiectivele civile şi militare din aer şi de pe mare vor fi responsabile de serioasele pericole din Marea Mediterană. Având în vedere această agresiune militară şi aceste acţiuni iresponsabile, Marea Mediterană şi Africa de Nord au devenit o scenă de război", a mai spus Gaddafi.

Mai citeşte:

Război în Libia: Oficial american: Atacurile forţelor internaţionale vizează zonele din jurul oraşelor Tripoli şi Misrata / SUA au lansat 110 rachete împotriva Libiei

Razboi în Libia: Forţele lui Gaddafi, faţă în faţă cu forţele ONU

EXCLUSIV Libia: Moldoveni blocaţi de război lângă Tripoli. Corespondenţă specială pentru Adevărul Moldova: „Vrem să ne întoarcem, dar ne e frică să pornim la drum"

Război în Libia: Cristian Preda: "Regret reticenţa americanilor" / Titus Corlăţean: "Tehnica militară proastă limitează ajutorul României"

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite