Lista lui Macovei: cine trebuie "curăţat" din Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eurodeputata Monica Macovei
Eurodeputata Monica Macovei

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat luni seara, într-o emisiune la postul B1 TV, că e nevoie de o operaţiune de "curăţenie" în Guvern, precizând că în maximum zece zile va exista o listă în acest sens.

Ea a menţionat că propunerile de eliberare din funcţie vor fi înaintate premierului Emil Boc. Macovei a spus că Boc a susţinut-o "constant" în Comisia de analiză a numirilor în funcţiile publice. "Deja am audiat 50-60 de persoane, secretari de stat, şefi de agenţii", a explicat ea.

"O să luăm decizii cât de curând, o să facem propuneri premierului, unii care vor trebui să fie daţi afară. Deci, o curăţenie", a spus europarlamentarul, care nu a dorit să numească persoanele, în afara faptului că sunt membri ai PDL care deţin funcţii publice.

"O să facem propuneri, vă spun atunci. Până în zece zile. Vom propune persoane din partid care au funcţii publice în Guvern", a afirmat  Macovei.

Ea a mai susţinut că aceste propuneri de demiteri nu au legătură cu o eventuală remaniere a unor miniştri. Macovei a menţionat că din comisia PDL mai fac parte Gheorghe Flutur şi Ioan Oltean.

PDL a decis duminică seara, la Vila Lac 1, ca remanierea Guvernului să fie tranşată exclusiv de preşedintele Traian Băsescu şi de premierul Emil Boc. Între numele de miniştri vehiculate în contextul remanierii se află cele ale lui Valeriu Tabără (Agricultură), Ion Ariton (Economie), Gheorghe Ialomiţianu (Finanţe), dar şi cel al lui Teodor Baconschi (Afaceri Externe).

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite