Traian Băsescu s-a întâlnit cu 5 lideri PNŢCD la Cotroceni: "A fost o vizită de toamnă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ciorbea a lansat recent manifestul "Calea Dreaptă"
Victor Ciorbea a lansat recent manifestul "Calea Dreaptă"

Liderii ţărănişti Victor Ciorbea, Vasile Lupu şi Aurelian Pavelescu s-au întâlnit, joi la prânz, la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Traian Băsescu.

Vasile Lupu a spus că a fost "o vizită de toamnă", că au prezentat o serie de "probleme ale ţării" şi că, pe plan politic, ţărăniştii se ocupă de opoziţie, iar şeful statului "ţine tonul majorităţii". Întrebat dacă li s-a propus alăturarea PNŢCD la Mişcarea Populară, Lupu a negat.

"Nu. În niciun caz. Am prezentat nişte probleme ale ţării, cu corupţia din Justiţie, problema Fondului Bisericesc Ortodox din Bucovina şi altele. Pe plan politic, noi ne ocupăm de opoziţie, domnul preşedinte ţine tonul majorităţii", a spus el.

El a mai spus că personal nu a solicitat această întâlnire, dar a admis că acest lucru a fost făcut de colegii săi din PNŢCD. Chestionat dacă s-a ajuns la vreun consens, Vasile Lupu a replicat: "Consens cu cine, cu preşedintele? Nu s-a pus problema de consens".

"Nu sunt două aripi ale partidului. Există un singur partid. Asta trebuie să se înţeleagă. La un moment dat", a susţinut Aurelian Pavelescu.

Liderii ţărănişti au stat la Cotroceni aproximativ două ore şi jumătate. La discuţii au participat fostul preşedinte al PNŢCD Marian Miluţ, preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie, Doru Mărieş, Victor Ciorbea, Vasile Lupu şi Aurelian Pavelescu.

Cei trei lideri ţărănişti au ajuns la Palatul Cotroceni în jurul orei 12.00. În programul public al preşedintelui Traian Băsescu nu figurează o astfel de întâlnire.

Surse politice au spus că PDL doreşte să-l susţină la alegerile din 2012 pe actualul primar PNŢCD al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, la un nou mandat.

Citeşte şi: Băsescu, în 1998: Ciorbea este un "biet profitor"

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite