Băsescu: PDL riscă să devină mai slab din cauza corupţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi, într-un interviu pentru publicaţia germană Frankfurter Allgemeine Zeitung, că PDL are numai 30% din voturi şi riscă să devină şi mai slab din cauza scandalurilor de corupţie.

Întrebat despre apariţia de noi forţe politice, Băsescu a răspuns, citat de realitatea.net, că nu numai că nu este îngrijorat de aceste evoluţii, ci, "ca politician cu experienţă", este chiar fericit.

"Pentru prima oară, există şi în România o susţinere de aproximativ 50% pentru o politică responsabilă, care vrea să promoveze eficienţa, nu o dependenţă inertă de statul social. Partidul de guvernământ, PDL, nu poate atinge singur pragul de 50%. De aici vine şi nevoia de noi forţe politice. PDL are numai 30%, dacă nu devine şi mai slab din cauza scandalurilor de corupţie", a zis Băsescu.

El s-a declarat "foarte bucuros" că PDL a adoptat noul cod etic propus de Monica Macovei şi a arătat că cine e suspectat de corupţie "trebuie să iasă din partid".

Şeful statului a mai spus că românii sunt foarte sensibili la problema corupţiei şi a arătat că "încet, încet, a ajuns şi la clasa politică informaţia potrivit căreia demnitarii nu sunt imuni la urmărirea penală. Au existat procese, deci există progrese".

Citeşte şi

SABIN ORCAN: Edilii pedelişti, în topul DNA. Sunt ei mai corupţi decât alţii?!

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite