Geoană, despre momentul când Iliescu l-a făcut prostănac: Cred că l-am înjurat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Geoană și Ion Iliescu
Mircea Geoană și Ion Iliescu

Invitat în platoul Realităţii TV, Mircea Geoană a rememorat episodul din 2005 în care Ion Iliescu l-a făcut prostănac, afirmând că probabil l-a înjurat pe fostul preşedinte în acel moment.

"M-a făcut prostănac în 2005. Bănuiesc că da (l-am înjurat, n.red.) în gând. Atunci când eşti supus unor invective, faţă de un om de 50 de ani, unul de 80 de ani, mă întreb cine trebuie să se lase. Cred că nu mai merită să comentăm ceea ce spune domnul Iliescu. Suntem din alt serial. Vin dintr-un alt orizont, vine dintr-un alt orizont. M-am educat în Occident, s-a educat la Răsărit. Când cineva la nivel de fost preşedinte se leagă de cineva mai tânăr, la câteva luni, când alura de fost preşedinte este înlocuită de un jargon... este o diferenţă enormă de viziune între mine şi domnul Iliescu. Este marcat emoţional de Revoluţie. Aşa cum lui Ceauşescu nu a putut să-i ierte nişte lucruri din tinereţe, şi ştim cum s-a terminat meciul respectiv, nu a putut să mă ierte pentru momentul aprilie 2005", a declarat Mircea Geoană, la Realitatea TV.

OPINIE: Iliescu, adevăratul prostănac

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, l-a etichetat pe Mircea Geoană drept "prostănac" pentru gafele politice pe care le-a făcut acesta.

"Eu n-am dat o caracterizare a ceea ce e in ansamblu Mircea Geoana. Atunci a pierdut alegerile Adrian Nastase din cauza ca alegatorii PRM au votat cu Traian Basescu, iar Nastase si Geoana au pierdut controlul, la asta m-am referit cand am spus ca este prostanac, pentru ca el spunea mereu 'Nu ne intereseaza electoratul PRM'", spunea Ion Iliescu în 2009.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite