Victor Ponta se teme că racolările de parlamentari din opoziţie ar putea viza crearea unei majorităţi pentru modificarea Constituţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta, preşedinte PSD
Victor Ponta, preşedinte PSD

Liderul social-demcraţilor, Victor Ponta, a declarat duminică la Realitatea TV că se teme că racolarea parlamentarilor PSD şi PNL de către un grup al independenţilro care sprijină Guvernul ar putea avea drept scop crearea unei majorităţi de două treimi în Parlament, astfel încât Constituţia să poată fi modificată de către susţinătorii lui Traian Băsescu "fără consultarea opoziţiei".

"Vom merge la întâlnirea cu preşedintele ţării, ne-a chemat, mergem acolo, cu o poziţie foarte clară vizavi de modificarea Constituţiei şi ce aşteptăm noi de la ea. Dacă se va crea un consens între cele patru forţe politice sau va fi vorba de o majoritate... teama mea este că această racolare de parlamentari se face şi în ideea de a avea două treimi puterea actuală şi de a schimba Constituţia practic fără consultarea opoziţiei, ceea ce este foare grav", a subliniat preşedintele PSD dumninică, la postul de televiziune amintit.

Formaţiunile politice au fost chemate astăzi la consultări la Palatul Cotroceni pe tema transpunerii în Constituţie a rezultatutului referendumului din 2009, majoritatea fiind de acord cu micşorarea numărului aleşilor, dar nu şi cu unicameralismul.

În cadrul aceleiaşi emisiuni, liderul social-democrat a precizuat că PSD-ul ia în calcul alte nume decât Adrian Năstase ca propunere pentru funcţia de prim ministru.Victor Ponta despre viitorul premier PSD: "Eu mă uit la un Iancu, la un Şova".

Victor Ponta a declarat că PSD+ul este dispus ăs accepte aplicarea referendumilui privind reducerea numărului de parlamentari la 300, însă va insista pentru crearea unei camere superioare care să reprezinte autorităţile locale.

"Avem o poziţie foarte clară vizavi de modificarea Constituţiei. Avem ideea de a accepta ideea de referendum şi de a spune avem o Cameră cu 300 de parlamentari, aleşi uninominal, şi o Cameră superioară care să reprezinte comunităţile locale, să fie aleasă doar de către consilierii locali şi judeţeni, să aiba atribuţii în legiferarea privind ceea ce România trebuie să adopte şi anume regiuni, reorganizarea administrativ-teritorială şi folosirea fondurilor europene în România", a declarat Victor Ponta la Realitatea Tv.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite