Ponta: Am fi avut un nou partid de stânga dacă rămânea Geoană la şefia PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta, preşedinte PSD
Victor Ponta, preşedinte PSD

Tânărul lider a social-democraţilor, Victor Ponta, a declarat, într-un interviu pentru Mediafax, că proiectul formării unui nou partid în stânga ar fi avut şanse dacă Mircea Geoană rămânea la şefia PSD-ului.

"A fost un proiect foarte bine construit, bazat pe faptul că Mircea Geoană va rămâne preşedinte PSD şi că atunci un nou partid de stânga, cu foarte mulţi parlamentari, nu doar cei cinci care au plecat, dar şi cu organizaţii locale, era gândit că va constitui o alternativă la un PSD nereformat, care nu se schimbă", a declarat Ponta.

Componenţa actuală a Parlamentului/ Unde se va instala Cristian Diaconescu după demisia din PSD?

Independentul Gabriel Oprea a declarat după Congresul PSD că pune bazele unei noi formaţiuni politice de centru-stânga, împreună cu cei care au părăsit deja PSD-ul, printre ei Cristian Diaconescu şi Marian Sârbu.

"Ceea ce vedeţi acum sunt ultimele reminiscenţe ale acestui proiect eşuat. Independenţii care sunt independenţi dar sunt, de fapt, la putere, pentru că au un ministru şi susţin guvernul actual, vor merge pe acelaşi drum pe care a mers şi PLD al domnilor Stolojan şi Flutur: mai devreme sau mai târziu vor da pe faţă ceea ce există cu adevărat, şi anume înţelegerea lor cu PDL şi faptul că sunt în acea parte a baricadei", a adăugat Victor Ponta.

Proapătul preşedinte al PSD a recunoscut că înainte de Congres i-a propus lui Cristian Diaconescu să preia preşedinţia Senatului de la Mircea Geaonă. Acum că fostul vicepreşedinte al partidului a trecut în tabăra independenţilor, Ponta s-a arătat dezamăgit.

"Singura dezamăgire, să spun, este aceea că nu poţi să candidezi la funcţia de preşedinte al PSD şi, la două zile după, să pleci din partid", a precizat liderul PSD, care a adăugat că în toţi ani de când îl cunoaşte pe Diaconescu nu i s-a părut un "personaj şantajabil".

În interviul acordat agenţiei Mediafax, Ponta mai spune că Geoană încă "digeră" rezultatele Congresului şi a dat asigurări că acesta se va bucura de tot sprijinul partidului în calitate de preşedinte al Senatului.

Prieten cu Udrea şi Cocoş

Preşedintele PSD a recunoscut relaţiile apropiate cu Gabriel Oprea, cu Elena Udrea şi cu Dorin Cocoş, însă a ddăugat că acest lucru nu va conta în relaţiile politice. De asemenea, Ponta a infirmat zvonurile despre o posibilă vizită la Cotroceni, cu o săptămână înaintea Congresului, şi susţine că va avea cu Traian Băsescu doar relaţii "instituţionale".

Ponta a criticat şi unele obiceiuri ale fostei conduceri a partidului de a lua decizii "duminică seară acasă la preşedintele partidului şi anunţate luni în BPN".

La braţ cu Năstase

Victor Ponta a declarat că nu intenţionează să se dinstanţeze de niciunul dintre membrii partidului, cu atât mai puţin de Adrian Năstase. Ponta susţine că se completează "excelent" cu secretarul general Liviu Dragnea, el având experienţă la nivel guvernamental central, iar Dragnea la nivelul structurilor locale.

"Pe mine la Congres m-au votat eşalonul doi, eşalonul trei, oamenii care au fost înainte la Tineret, primarii, consilierii. Nu contest şi apreciez sprijinul pe care mi l-au dat şi liderii centrali, fie că e vorba de Ion Iliescu, Adrian Năstase, Miron Mitrea, preşedinţi de organizaţii", a declarat Victor Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite